Vječna potraga za ljubavi, Razlozi zbog kojih vam on još uvijek nije rekao da vas voli, Najveća razočarenja su rezultat neostvarenih očekivanja, Mi smo cjelovite a ne druga ili bolja polovica!
Cafe Odnosi

Mi smo cjelovite, a ne druga ili bolja polovica!

Oduvijek me zbunjivala fraza bolje polovice, njegove druge polovice. Polovice životnog partnera, kao i priče o srodnim dušama dva bića; muškarca i žene koji će, kada pronađu jedno drugo postati jedno, postati neraskidiva cjelina.

A što ako on umre (moram biti sarkastična) ili ako se razvedemo? Ostat ću ‘polovica’ i to zahvaljujući predrasudama dušebrižnika, vjerojatno ona lošija, ona koja je ostavljena ili nešto slično.

Fama oko nepostojećeg nadopunjavanja

U samom startu nam stvaraju pogrešnu sliku o nadopunjavanju, upotpunjavanju i sjedinjavanju s njim, koji je, navodno superioran i koji će ostvariti sve naše potrebe, želje, čežnje.

Isto tako će liječiti naše komplekse i unutarnje posjekotine i pridržati nas svaki put kad se spotaknemo na vlastite pogreške? Naravno, da neće, taj put moramo proći same, moramo same izgraditi vlastiti identitet i čvrst karakter. Ta dva temeljna stupca će biti presudna za izgradnju eventualnog zajedničkog života, ali će nas držati  ta veza pukne.

Postojale smo i prije njega, postojat ćemo i poslije. Imale smo svoje snove, maštale smo, borile se, učile, studirale, išle na razgovor za posao, putovale, sve smo to gradile prije ili poslije njega.

Mi smo cjelovite a ne druga ili bolja polovica! , Jesu li duhovnost i rad na sebi sredstvo bijega?, Astro prognoza sve do jeseni! Što nas očekuje? , Što to žene čini tako posebnima kad uđu u svoje četrdesete?

Dotjerujemo se radi sebe.

Šminkamo se radi sebe, radi vlastitog osjećaja ili vlastitog ega, da sebi udovoljimo. Idemo u shopping radi vlastitog gušta, ne da njega impresioniramo. Idemo u teretanu radi vlastitog zdravlja i da, da bi mogle stati u one moćne traperice. Ali na kraju mi profitiramo iz tih osjećaja jer se osjećamo poželjnima u vlastitoj koži.

Ta vlastita koža je naš dom, svijet u kojem živimo. Možemo otputovati u njegov svijet i dijeliti dobre i loše trenutke, ali nije on onaj koji sastavlja naše sepstvo.

Naš identitet gradi osjećaj nezavisnosti, pročitanih knjiga, proživljenih iskustava, prijateljstava. svih nijansi emocija koje nas čine tako posebnima. I ne možemo u njemu tražiti ono što nama nedostaje, to moramo pronaći same. Ne kaže se uzalud da je ljubav prema sebi i konačno prihvatanje sebe ključno za izgradnju svakog uspješnog odnosa. Pogotovo onog ljubavnog.

Kada on ode, ne dopustite da ta „ tragedija“ doslovno raspolovi vašu osobnost i da ugasi iskricu strasti prema životu. Vi ste cjeloviti život, a ne njegova druga polovica.

Komentari

Neki baner