Osjetiš kad nisi ono što jesi , Da ili ne znam da nije lako, Budite dobri prema seb, Bolje biti sam nego s “krivom” osobom
Osobni razvoj

Osjetiš kad nisi ono što jesi

Uvijek nekako znaš kada nisi ono što jesi. Nešto ti konstantno govori da nisi na pravom putu. Pravom mjestu. S pravim ljudima. I sve ti se nešto ne da i nije te volja. Umoran od ničega i bez entuzijazma.

Duboko u sebi znaš da nije to To. I da ti nisi Ti. Već neka blijeda varijanata sebe kakav ustvari ne želiš biti.

I osjećaš negdje duboko iznutra što bi trebao napraviti da to promijeniš. I kreneš u pravom smjeru… Točno znaš. Iako ćeš često tvrditi da ne znaš. I sebi i onima oko sebe. Pa se opravdavati raznim izgovorima.

A znaš da zapravo samo zavaravaš sebe. I pokušavaš se uvjeriti da si zadovoljan i da nije tako loše. A znaš da između lošeg i odličnog je velika razlika. Ogromna. Samo se treba usuditi krenuti.

I izbaciti taj kamenčić što te žulja iz cipele. I iz života. Pogledati hrabro strahu u oči i pokazati da se ne bojiš. A onda će on kukavički pobjeći.

Jer što vrijedi život ako ga samo odglumimo? Ako ne živimo onako kako želimo? Ako svim srcem ne volimo?

Prvo sebe, barem u toj mjeri da si dozvolimo biti ono što Jesmo. I nikad više ne pristati na nešto što nismo. I ne želimo. Nikad više dozvoliti si biti nisko… Ni ničija žrtva. Nikad više.

Možda ti se sad čini preteško pokrenuti. I teško se pridignuti. Ali polako… Polako kreni. Daj si vremena da osvijestiš svaki korak. Da ga utvrdiš, stabiliziraš se i kreneš na sljedeću stepenicu.

Da, možda će biti teško. Da, možda će biti izazovno. I možda će promjena boljeti. Jer si navikao na stare rane koje su već dio tebe, pa ih i ne osjećaš. A sad ih treba odbaciti.

Da, možda će biti ponekad i naporno.

Ali…

Ali, vratit će ti se sjaj u očima kad konačno kreneš otkrivati Sebe. Osjetit ćeš polet i snagu kako kolaju tvojim žilama. Duboku Radost postojanja. I nevjerojatnu energiju Života. Radost Buđenja i mirnoću Snivanja.

Osjećaj da si ponovo ili po prvi put uistinu Živ. Punoću emocija u svim spektrima. Neprocjenjivo! Čudesno! I nevjerojatno prekrasno! I već samo to je dovoljno vrijedno.

A s time u sebi, s toliko ispunjenom Dušom, s toliko divne energije… samo ti je nebo granica.

A možda niti ono.

Jer nećeš više imati potrebu mijenjati ljude oko sebe. Već ćeš ih gledati drugačijim očima. I svijet što ti je do jučer bio siv vidjet ćeš u nevjerojatnim bojama. A okolnosti u kojima bi se do jučer nervirao doživjet ćeš mirnijim emocijama.

Sve isto postat će drugačije.

Vidjet ćeš drugu stranu medalje. Sjajno će postati još sjajnije. Ono tmurno vedrije.

A tvoje Srce mudrije.

Iva Bradarić

Komentari

Neki baner