Per aspera ad astra Popularno

Ljubaznost nije flert!

Pisala sam već o ovoj temi, ali izgleda da se neke stvari moraju ponavljati iznova i iznova. Ne kažu badava da je ponavljanje majka znanja. Iako je i to malo upitno jer badava ponavljaš ako ne kužiš poantu, ali hajde, zanemarit ćemo.

Ne kužim samo da li pojedinci namjerno ne kuže ili stvarno ne kuže, ali ljubaznost nikad nije bila ni nikad neće biti flert.

Ljubaznost samo znači dobar odgoj i posjedovanje neke bazične kulture.

To samo znači da ne želimo biti bezobrazni, nemamo potrebe omalovažavati i biti govna samo da se nešto ne bi krivo shvatilo.

Ako ti žena odgovori na pitanje, odgovori ti iz pristojnosti. To nikako ne znači da je zainteresirana za daljnji razgovor, a kamo li nešto više. Možda se dogodi nešto više, ali odgovor s „Hej“ na „Hej“ definitivno nije pokazatelj toga. Ako ti ostavi seen, vjerojatno je ne zanimaš i vrijeme je da kreneš dalje. Znači, to nikako nije vrijeme za maltretiranje žene zašto ti je ostavila seen.

Ako te ne otkanta odmah dok joj priđeš, sasluša te iz pristojnosti, a ne jer želi s tobom u krevet. Ako ti nakon tog saslušanja kaže da nije zainteresirana, to ne zaista znači ne. To ne znači da je to tvoja prilika za biti još više naporan i dosađivati joj tako dugo dok nema druge opcije osim izderati se na tebe i potencijalno opaliti šamarčinu.

Tako ćeš joj samo upropastiti cijelu večer i zasigurno izgubiti sve šanse.

Ako i dođe do razgovora, to opet ne znači da odmah moraš navaliti. Možda joj je zanimljiva tema, možda je to tema o kojoj ima nešto za reći, možda želi nešto izbaciti iz sebe. Možda. Možda joj se sviđaš, a možda i ne.

Ja osobno imam mnogo osoba s kojima mogu pričati i s kojima imam zajedničke teme, ali to ne znači da se vidim sa svakim, ili s bilo kojim trenutno.

I što ćemo sad? Biti debili jer je netko bio ljubazan prema nama, a onda nam samo odmah dao do znanja na čemu smo umjesto da nas zavlači za nos?

Zar žene zaista trebaju biti kučke da pojedinci ne bi namjerno ili slučajno krivo skužili?

A ne, ne… onda opet nije u redu. Onda su sve žene umišljene, ohole i živčane. Sigurno je problem u ženama, pa tko ne voli napasne mačo mene.

Naravno, vrijedi i obrnuta situacija. Ima i žena koje ne znaju koncept riječi „ne“ i „ne želim te“. Ako ste normalan muškarac, samo obrnite spolove u prethodnim rečenicama i to je to.  

A ako se pronalazite u prethodnim rečenicama, imam sad pitanje za milijun kuna.

Na što smo spali ako nam je ljubaznost sinonim za flert?

Koliko smo nesretni i očajni ako nam najmanji znak pažnje znači toliko? U koliko hladnom svijetu živimo ako smo zbunjeni dok je netko pristojan, dok nas netko sluša i nasmije nam se? Koliko smo prazni ako želimo svoj život ispuniti s prvom osobom koja naiđe?

Ma zašto uopće mislimo da je put do sreće kroz druge? Zašto mislimo da vrijedimo manje ako nas netko odbije? Zašto smo toliko povrijeđeni da odmah moramo napadati i širiti otrov?

Pitate li se ikad?

Komentari

Neki baner