Platonska ljubav ili samo ljubav?, Tko vlada emocijama vlada životom:, Njega nikad nije ni bilo briga, Pročitajte ovo ako ste umorni od svega, Šta te plaši ovog ljeta jesenjeg?
Odnosi

Platonska ljubav ili samo ljubav?

Nismo svi isti. Pazi šta želiš, jer ako nisi do tančina sve razradila takav će ti biti i ishod. Napola ostvarena želja, jer na pola je i poželjena. Znaš, ovaj put nisam povrijeđena. Niti malo, ovaj put sam se jebeno razočarala i osjećala se k’o zadnja glupača. Ali znaš šta, nema veze. Još jedna škola.

Učimo dok smo živi, mene najviše košta nauka o tom da nismo svi isti.

Nemamo isto srce. Da, možda te i vole, ali ta ljubav je neupotrebljiva, platonska, nekad čak i lažna ili njima trenutno potrebna. Ne kažem da su zato manje vrijedni ili da nisu dobri ljudi. Možda čak i nesvijesno to rade. Sumnjam da su se probudili jednog dana i odlučili biti takvi. Napola…

Platonska ljubav. Čitala sam definiciju, nekoliko puta. Majke mi ako ju kužim. A i ne znam čemu služi.  Evo definicije sa wikipedije čisto da oni koji ne znaju vide o čemu je riječ.

„Platonska ljubav u suvremenu značenju je izraz koji se koristi za aseksuslni odnos ljubavi i privrženosti prema nekoj osobi, pogotovo u slučaju kada se pretpostavlja suprotno. Najjednostavniji primjer platonskog odnosa je duboko prijateljstvo prema nekoj osobi koje je potpuno lišeno seksualnih žudnji.“

Po definiciji bih rekla da su nam to ustvari prijatelji, oni bliski koje jako voliš. Al’ ne pomišljaš na seks s njima, ne postoji uopće ta seksualna žudnja ili napetost. Pričam o oba spola.

Postoje razne definicije i objašnjenja a sve se svodi na duboku povezanost između dva bića na emotivnoj i duhovnoj razini.

Svi moji bliski prijatelji ili prijateljice su moje platonske ljubavi. Ima ih vrlo malo, ali se zato jako volimo. Brinemo jedni o drugima i tu smo si.

Znači, platonska ljubav nije kad nekog voliš, a nisi u mogućnosti realizirat tjelesnu bliskost. Platonska ljubav je kad voliš, a nemaš uopće primisli za tjelesnim dodirom te osobe na seksualnoj razini.

E pa mislim da je ta platonska ljubav predivna, jer voliš i brineš o toj drugoj osobi. Osjećaš kad je dobro i znaš kad nije, pa makar i imala osmijeh na licu.  Od svih definicija i objašnjenja ja sam si u svojoj glavi složila svoju. Naravno. 🙂

Alisa

Komentari

Neki baner