Zašto prekidaju? Ovan ne shvaća posesivne a Djevica neambiciozne!, Osoba u koju se pretvorila nakon što si je slomio, Molim te budi dovoljno jaka da odeš
Cafe

Molim te, budi dovoljno jaka da odeš

Evo tko si ti – ti si osoba koja voli.

S očima koje vide u svijetu dobro, s rukama koje blagoslivljaju druge, s osmjehom koji osvjetljava ulicu i srcem koje omekšava čak i kamen.

Voliš, zato što si to uvijek radila, nikada se ne suzdržavajući.

Otkrivaš sebe u odnosima, puštaš ljude u svoj svijet, daješ cijelu sebe – ponekad do samouništenja. Ponekad onima koji to ne zaslužuju.

Nažalost, čovjek s velikim srcem može ostati bez svega što voli. Samo zato što voliš ne znači da možeš mijenjati ljude. Ponekad ulaziš u odnos koji ti na kraju slomi srce. Voliš ljude koji te izdaju, prouzroče ti bol, obraćaju ti se s podcjenjivanjem. Ponekad te ignoriraju i to je strašno bolno i neugodno.

Zato što ih toliko voliš, trebaš biti voljena zauzvrat.

Ako si u odnosu s onim tko ti nanosi bol – fizičku ili emocionalnu, tko se ne odnosi prema tebi s ljubavlju i poštovanjem, ili te ne cijeni: onda, molim te, nađi u sebi snagu da odeš od njega.

​Život je suviše kratak da ostaneš s onim tko te vrijeđa, tko ti oduzima energiju i sreću.

Ti zaslužuješ bolje. Ti si vrijedna svakog poštovanja.

Ti si istinski doživljaj.

Ti si osoba koja zaslužuje osmjeh pri buđenju, koja zaslužuje sreću i da on, tvoj on, o tebi razmišlja čitavog dana, a ne samo kada mu je dosadno.

Ti nisi rezerva, ni pogodnost. Ti imaš svoje dostojanstvo. A ako se on ne odnosi prema tebi s poštovanjem, moraš biti dovoljno jaka da odeš.

Odnosi nikad nisu jednostavni. Tu se smjenjuju – misli i postupci. Ali na kraju trebaju s radošću ispunjavati tvoj život a ne ti oduzimati radost.

Trebaš biti s onim tko će te navesti da zavoliš život i sebe samu.

Ako voliš nekoga tko radi suprotno, trebaš ga pustiti. Trebaš otpustiti njegov dodir, poljubac i način na koji se smije. Jer ako sve ovo zasjene ozbiljnije i bolnije stvari, onda bez obzira koliko da je smijeha i radosti u vašem odnosu, ti ćeš ipak ostati slomljena srca.

Trebaš pronaći snagu za ići dalje, za cijeniti sebe i znati da postoji negdje, netko tko će se odnositi prema tebi onako kako zaslužuješ. Ponekad samo tvoja ljubav nije dovoljna, ne možeš popraviti čovjeka, i sama uskladiti odnose. I ne, to nipošto nije tvoja krivica.

Imaj snagu da vidiš stvarnost, shvatiš da zaslužuješ više, jer možeš mnogo dati osobi koju voliš. Znaj da si učinila sve da spasiš vaš odnos. No sad je došlo vrijeme da spasiš sebe.

Izvor: cluber.com.ua / Prijevod i obrada Amazonke.com

Komentari

Neki baner