Što učiniti kada ti želiš vezu, a on nema ozbiljne namjere , Kakve žene muškarci obožavaju?, Kako promijeniti ljubavni život u kratkom vremenskom periodu? Zašto ti on ništa ne nudi, Kako dejtati u izolaciji
Ljubavni preokret Popularno

Što učiniti kada ti želiš vezu, a on nema ozbiljne namjere

Ti želiš vezu, dosta ti je lutanja, neumornog traganja i dejtanja. Dolaze blagdani, a ti želiš onaj osjećaj topline, pripadnosti, želiš znati da je nekome do tebe stalo. Zar tražim previše? – pitaš se. Samo da je frajer normalan, da te poštuje, da se javlja u kontinuitetu (a ne periodično ili svake prijestupne godine) i u konačnici da nije onaj tip koji kategorički odbija ideju veze. I onda upoznaš NJEGA, on ima sve te kvalitete koje tražiš, u početku je čak i pažljiv – sve dok se to naglo ne promijeni. On odjednom naglašava kako ne želi vezu, a ti postaješ frustrirana i ne znaš što učiniti. Postavlja se pitanje: Što učiniti kada ti želiš vezu, a on nema ozbiljne namjere?

Ponekad se čini da muškarci mijenjaju mišljenje preko noći. I ti i tvoje prijateljice se susrećete s istim problemom koji ne znate kako riješiti. Štoviše, ponekad iz najbolje namjere dajete jedne drugima krive savjete. Jedna će reći: Javi mu se, reci mu da ti je stalo, pričaj s njim… Druga će reći: Reci mu da je idiot, reci mu sve što ga ide… Treća će reći: Moraš se još više potruditi…

I gdje dolazi do problema? Kada se muškarac počne povlačiti, a ti ga obaspeš dodatnom pažnjom, trudom ili pak pasivnom agresijom i namećeš mu osjećaj krivnje, tek tada sve UISTINU KREĆE NIZBRDO. 

Prave prijateljice ti naravno žele dobro, ali ako usvojiš taj mix savjeta i ako uzmemo u obzir tvoje trenutno emocionalno stanje, velika je vjerojatnost da će tvoja reakcija na njegovo ponašanje biti burna i da ti neće donijeti željeni rezultat.

U čemu je stvar

Znači li to da ne možeš biti svoja? Da trebaš skrivati kako se osjećaš pred muškarcem koji ti se sviđa? Ne, nikako. Budi svoja, ali budi pametna.

SABERI SE.

Muškarac kojemu se sviđaš nije muškarac koji smatra da ti nešto duguje. Štoviše, on smatra da ti ne duguje APSOLUTNO NIŠTA. Osobito ne na početku odnosa koji još nije veza. S obzirom da se on za tebe još uvijek nije emocionalno vezao, vaš odnos je i dalje na vrlo klimavim nogama. To znači da su drame na početku odnosa najčešće ono što će PRESUDITI NOVOJ VEZI PRIJE NEGOLI JE UOPĆE I POČELA.

Što to zapravo znači?

Zamisli muškarca koji na početku vašeg odnosa počinje propitivati svaku promjenu tvojeg raspoloženja, često te ispituje što nije u redu, često se ljuti, pravi dramu ili se previše trudi i poslije ti prigovara jer mu ne uzvraćaš istom mjerom? Svi znamo barem jednoga takvoga muškarca. I ne, nije ti više zanimljiv. Možda je bio u početku, ali si brzo promijenila mišljenje. Onoga trenutka kada je on ostavio dojam naporne osobe, tada si odlučila da trebaš naprosto krenuti dalje i dati priliku nekome tko je sigurniji u sebe. Zvuči li poznato?

Što učiniti kada ti želiš vezu, a on nema ozbiljne namjere ,Zašto on nema ozbiljne namjere? Zašto ti on ništa ne nudiZašto se neki muškarci razvode godinama?, Kako okrenuti karte onda kada muškarac naglo izgubi interes?

Poanta priče jest – da i žene i muškarci ponekad nesvjesno ostavljaju dojam naporne osobe: bilo da njihove reakcije proizlaze iz vlastite nesigurnosti, očaja ili pak usvajanja savjeta prijatelja.

Što učiniti kada ti želiš vezu, a on nema ozbiljne namjere? Stani na loptu. Reci mu što želiš, ali ne pravi dramu od te situacije. 

Konkretno 

Dakle, jasno je da ne bi trebalo biti drame na samome početku odnosa, no što to konkretno znači? Kako postupiti kada ti se muškarac uistinu sviđa, ali on nema ozbiljne namjere? Kako usmjeriti taj odnos tamo kamo želiš? 

JEDNOSTAVNO. VRLO JEDNOSTAVNO.

Što učiniti kada ti želiš vezu, a on nema ozbiljne namjere? Daj mu do znanja što želiš, ali smireno i bez negativnih tenzija. Slobodno mu ukaži na ono što ti ne odgovara u vašem odnosu, ali kratko, jasno bez tragičnog završetka. 

To bi otprilike izgledalo ovako:

  • Baš me zanima kako ti vidiš naš odnos. Bit ću iskrena, sviđaš mi se i zato ću biti iskrena prema tebi. Trenutno sam u fazi života kada se želim viđati s nekim tko želi isto što i ja, želim kvalitetan odnos u koji ćemo oboje ulagati. Voljela bih da ta osoba budeš ti, ali ako ne želimo isto, i to je skroz ok. 

Drage dame, na ovaj način muškarcu dajete IZBOR. Ovo nije igrica, ni manipulacija, ovo je primjer zrelosti, iskrenosti i normalne komunikacije. Muškarac kojemu se sviđaš, kojemu je imalo stalo do tebe, neće te željeti izgubiti. Onaj koji se viđa s još nekoliko žena će ionako otići jer mu nije stalo. Čemu gubiti vrijeme?

U knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca, detaljno sam opisala kako vratiti interes muškaraca, bilo da je riječ o prekidu veze ili naprosto o gubitku interesa s njegove strane. Put od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca zapravo je vrlo jednostavan, ako pretpostavimo da su postojali osjećaji s njegove strane i da je bilo obostrane fizičke privlačnosti. 

Ljubavni odnosi i nisu tako složeni, onda kada razumijemo kako funkcionira druga strana. Znanje i razumijevanje određene situacije spasit će vas nepotrebnog lutanja i gubitka dragocjenog vremena.

Kako se postaviti prema muškarcu kada želiš ozbiljnu vezu, objašnjavam i u videu koji možete pogledati klikom na LINK.

Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav!

Vaša Nelly

Komentari

Neki baner