Knjiga kao savršeni dar: pet fantastičnih naslova za pod bor, wrapped presents
Čitajmo zajedno

Knjiga kao savršeni dar: pet fantastičnih naslova za pod bor

Izdvojili smo pet divnih a posve različitih naslova, kao ideje što pokloniti nekom dragom srcu za ovaj Božić. I dok se mnogi i dalje razbacuju idejama za skupe poklone, mi smo u duhu godine koja nas je pritisla sa svih strana, odlučili preporučiti vam nešto što ne košta mnogo ali je vrijednost tog darka – trajna i neupitna. A to je njeno veličanstvo – knjiga.

Za ljubitelje pustolovine, ljubavi i fantastike – “Ponoćno sunce” Stephenie Meyer

Nedavno izašao u okviru biblioteke Lumen, peti dio sage o bezvremenskoj ljubavi, napokon čitamo iz kuta jedinog lika kojeg još nismo istinski uspjeli doživjeti – Edwarda Cullena.

Njegov susret s Bellom Swan najpotresniji je i najneobičniji događaj u dugom životu ovog vampira. Otkrivamo dijelove njegove prošlosti o kojima ništa nismo znali, zadiremo u njegov um i njegov mrak, opija nas njegova fascinacija Bellom, ali i njenom krvi, koja mu naprosto “pjeva”.

Kako ne dovoditi Bellin život u opasnost samim svojim postojanjem? A opet kako živjeti bez nje? Sve su to Edwardove dvojbe koje nam je majstorski ispričala kraljica žanra Stephenie Meyer.

Cijena: 159,00 kn / skolskaknjiga.hr/ponocno-sunce

Za ljubitelje živopisne poezije – “Tijelo dom” Rupi Kaur

Za mnoge najočekivanija knjiga godine, treća zbirka pjesama i ilustracija ove osebujne autorice, donosi nam presliku njenih intimnih misli, daje prozor u svijet njene duše i oslikava razgovore koje autorica vodi sama sa sobom.

Ponovno progovara o temama koje bodu, na svoj osobiti način, ponovno nam preslikava unutrašnjost žene i ponovno nam nenametljivo postavlja prava pitanja. Zbirku izdaje Stilus.

Cijena 129,00 kn / stilus-knjiga.hr

Oni kojima treba hrana za dušu i neupitna snaga kojom riječi liječe tu je “Po rubovima duše” Marije Klasiček

Mi žene smo izuzetna bića, sposobne voljeti do krajnjih granica sebe, ići preko tih rubova vlastite nutrine, davati se do iznemoglosti, a svejedno se ne raspasti. Sposobne smo pustiti da nas emocije grizu, ali i isto tako crpiti iz njih nadljudsku snagu.

Ova knjiga ispričana od strane jedne žene, svim drugim ženama, progovara o mračnoj strani života u patrijarhalnom društvu, o osudama okoline, o samonametnutim stavovima i idejama kako bismo svoje živote trebale živjeti ali i o ljepoti onog trenutka spoznaje kad shvatimo da smo same tvorci svoje sreće i da ona ne ovisi ni o kom drugom. Ispričana kroz poetsku rečenicu, prožeta vlastitim životnim iskustvima, kroz tugu i radost, osmijeh i suze, “Po rubovima duše” vodi nas kroz četiri poglavlja “Žena ženi”; “Učim”, “Rastem” i “Volim”, gdje kroz neupitnu ljubav autorica poručuje – ljubav nije tamo vani, ni u kom drugom, ljubav je mila – u tebi.

Izdaje Fragment, cijena 119,00 kn nakladafragment.com

Ljubitelji trilera, neobičnih zapleta i pogađanja zagonetki na svoje dolaze s romanom “Grob za dvoje” Anne Holt

Još jedna uspješnica dolazi nam iz Stilus knjige. Za Anne Holt kažu da je nova kraljica skandinavskih krimića, a mi smo ostali očarani njenom sposobnosti da na nimalo kičast način povezuje na prvi pogled posve nepovezive dijelove priče. I da ih priča kroz oči tolikog broja likova, koji se susreću i mimoilaze na skijaškim stazama, ali i van njih a sve pod okriljem glavne priče o Selmi Falck, bivšoj rukometnoj reprezentativki, osvajačici medalja, aktualnoj odvjetnici i ovisnici o kocki.

Ženi, koja, kako bi spasila golu kožu pristaje istraživati slučaj dopinga u norveškoj skijaškoj reprezentaciji. zadatak postaje nemoguć, jer u međuvremenu njeno kumče, elitni skijaš i svjetski prvak nađe pod istom optužbom i to nakon što smrtno strada pod čudnovatim okolnostima…

Cijena 129,00 kn / stilus-knjiga.hr/grob-za-dvoje/

Oni koji najviše vole publicistiku, slef-help nove generacije bez pretencioznog pametovanja bit će oduševljeni knjigom “Unfu*ck yourself” autora Garya John Bishopa.

Na koricama piše: Dosadilo vam je osjećati se us*ano? Ako jest, Gary John bishop ima odgovor. U ovom izravnom priručniku Bishop nudi alate i savjete potrebne da razbijete okove koji vas sputavaju i postanete istinska i sređena inačica sebe.

Jer svi mi živimo život koji smo voljni trpjeti. – kaže autor i mi se s time apsolutno slažemo. Ovo nije klasični selfhelp priručnik u kojem se samo jedne te iste floskule o pozitivi prelijevaju iz šupljeg u prazno.

Ovo je knjiga koja vam govori da možete i apsolutno trebate preuzeti konce svog života u svoje ruke, ali da je posve u redu ići korak po korak, da nema ništa preko noći, da se sve događa s razlogom i da smo taj razlog upravo mi sami, izbori koje donosimo, emocije koje potiskujemo i reakcije i postupci koji iz toga proizlaze. I ovu uspješnicu izdaje Stilus.

Cijena 99,00 kn. / stilus-knjiga.hr/unfuk-yourself-sredite-se/

Komentari

Neki baner