ShowBiz

Najbolje pjesme 2020. koje zaslužuju više pažnje i preporučila bih ih svakome

Oko 2020. su vrlo podijeljena mišljenja – nekima je bila najgora, nekima najbolja, jednima je uzela, drugima dala. Kako god bilo, mislim da se oko jedne stvari svi možemo složiti – 2020. nam je donijela hrpu dobre glazbe. 

Zato imam za vas kratki popis regionalnih pjesama koje bih izdvojila, a za koje mislim da ne dobivaju zasluženu pažnju.

Samo bih prije napomenula da nisam nikakav glazbeni kritičar, nemam pojma da li su pogođene sve note ni da li je produkcija ne znam koliko (ne)kvalitetna. Iskreno, ni ne biram glazbu prema tome. Slušam ono što mi se sluša i što mi ima dobru vibru. Ne volim previše komercijalu jer mi je sve na isti kalup, a ja ne volim kalupe. Volim istraživati, otkrivati nove glazbenike i drugačije zvukove.

Ukratko, ovdje ću se fokusirati na moje osobne doživljaje, emocije i eventualno na tekstove.

Ice Capri – Oči

Meni je ovo savršena pjesma dok nakon napornog dana odem zapaliti cigaretu na balkon, gledam zvijezde i svjetla grada. Pogotovo dok si u onom nekom polumelankoličnom raspoloženju, razmišljaš o životu i smislu istog. Ili dok se samo želiš opustiti.

Baskjat – Svijetli Grad

Dobar nastavak na prethodni scenarij. Baskjat ima divni glas, instrumental je magični, a gitara na kraju pjesme para dušu i srce. Pogledajte i spot jer je cjelokupna estetika dovedena do savršenstva.

30Zona – Geto

Ovo je jedna od onih pjesama na koju se ne možeš ne naježiti, pogotovo ako pažljivo slušaš tekst. Svatko od nas ima svoju borbu, susreće se sa svojim demonima i preživljava život kako god zna, u ovim vremenima još više nego inače. Pjesma govori upravo o tome, a stihovi poput „Vidio sam ljude, srce im je samo dekor“, „Kada nemaš nikog lako je bit neustrašiv“ i „Prokleta je nada, zbog nje predugo sam ček’o“ su nešto o čemu bismo mogli razmišljati danima. No ipak, na kraju dana – „moje nebo nije sivo“.

Klinac – tourlife & tourlife 2

Svakome tko me malo bolje zna sam barem jednom dosađivala s Klincem. Obožavam njegovu glazbu i divim mu se kao glazbeniku, čovjeku i poduzetniku jer je sa svojih niti 20 godina napravio čuda. Ove dvije pjesme sam odabrala jer imaju dobru simboliku – tourlife prikazuje dobre strane njegovog uspjeha, a tourlife 2 loše strane. Podsjeća nas da ništa nije savršeno i da svaka medalja ima dvije strane. To je nešto što je dobro imati na umu u apsolutno svakoj životnoj situaciji.

Goca R.I.P. – Outro

Ova nas pjesma na predivan način podsjeća na prolaznost života. Sve što imamo je danas i kako kaže – „zato danas pišem povijest“. Ne jučer, ne sutra – danas.

Teya Dora – Oluja

„A meni u glavi sve nestaje, sve ono što smo znali nedostaje, u meni svetlo se gasi i hladno je – dosta mi je svega“ je kratak opis 2020. Šalu na stranu, žena dominira. Odlično pjeva, odlično izgleda i definitivno donosi svježinu na scenu.

z++ – svjetlo

z++ je čudo 2019. koje se samo nastavilo u 2020. Kažu da je Vojko V moderni Mišo Kovač pošto samo dođe na pozornicu i publika pjeva/repa više od njega, ali rekla bih da je i z++. Čak sam uspjela ovog ljeta otići na jedan festival i sjećam se samo ekstaze koja se osjetila u zraku kad je z++ došao na pozornicu. Svi su pjevali, svi. Trnci me prolaze samo kad se sjetim. Nego, da se vratim na pjesmu. Dok je slušam, dođe mi da odem u klub, plešem cijelu noć i zaljubim se. Eto.

Merula ft. 30Zona – Jedna

Zamislimo da sam prije zaista otišla u klub i zaljubila se. E, ovo je pjesma koju slušam nakon toga. Pozitiva, dobra energija i dašak egzotike. Plus, Merula je ozbiljno podcijenjen glazbenik i želim da se to promijeni što prije.

Albino – Glas u Galami

I dalje smo zaljubljeni, ali nas je sad već prošla ona početna euforija. Pomalo smo i tužni, ali uživamo u ovoj divnoj pjesmi. Kod Albina obožavam metafore koje koristi u tekstovima. Kao da slušaš poeziju preko modernih i zanimljivih matrica.

Buntai – Njen Svijet

Nije zvuk na koji smo navikli od Buntaija, ali ako se mene pita – i ovaj im stoji jednako dobro. Pjesma je o nesretnoj ljubavi i ne znam tko im je i ako im je slomio srca, ali pretvorili su to u nešto predivno. Još jedan dokaz da najljepše stvari proizlaze iz tragedija.

Zoi – Jasno mi je

Još jedna žena koja dominira i čije nas pobjede tek čekaju. Predivno, svježe i drugačije. Mislim da ne trebam ništa dodavati.

Zembo Latifa… cijeli album „Venera“

I za kraj… Zembo – meni osobno najveće ugodno iznenađenje 2020. godine. Rijetko kad mi se dogodi da se mi svidi apsolutno svaka pjesma na albumu što je slučaj ovdje. Zvuk je opuštajuć’, pjesme nas vode kroz razne životne situacije i izazove, bude u nama emocije i tjeraju nas na razmišljanje. Ali sve na dobar i jako ugodan način.

Komentari

Neki baner