Savjet za muškarce: 'Ovako gubite svoju ženu, a da toga niste ni svjesni'
Odnosi

Savjet za muškarce: ‘Ovako gubite svoju ženu, a da toga niste ni svjesni’

Izgubiš je kad je ne odabereš, kad se osjeća kao da je ona stvar izbora. Kad je staviš na drugo, treće i četvrto mjesto svojih prioriteta.

Izgubiš je kad je ostavljaš na cjedilu, iz dana u dan. Kad se osjeća kao da se ne može osloniti na tebe, jer se nikada ne zauzimaš za nju. Kad se osjeća kao da igra u svom timu, timu jednog igrača, dok bi ti trebao igrati u istom timu, timu od dva igrača.

Izgubiš je kad joj ne daš sve od sebe. Izgubiš je kad mora tražiti sve tvoje  dijelove koji te čine onakvim kakav jesi. Izgubiš je kad te pokuša ljubiti, a dobije samo more tvoje grubosti. Izgubiš je kad odbijaš biti prisutan, kad je ne pustiš u kutke uma. Jer sve što želi je spajanje vaših duša, osjetiti snagu ljubavi kad se ruke isprepliću.

Izgubiš je kad je ne pokušaš razumjeti. Kad se ne trudiš gledati svijet s njenog gledišta, kad joj uzvraćaš na svaku riječ koju kaže, čak i kad se trudi da postigne kompromis.

Kad se smiješ njenim strahovima, kad joj stvaraš osjećaj da je luda zbog onog što osjeća i kad si potpuno isključen iz rasprave.

Ali ovako… Ovako je čuvaš.

Čuvaš je slušajući je. Prepoznajući kada je ranjiva, puštajući da padne u tvoj zagrljaj, umjesto da krene drugim putem.

Kad je vodiš kroz komunikaciju, prepoznajući da je to dvosmjerna ulica i da ponekad ona stvari drži za sebe jer jednostavno nisi  pitao.

Čuvaš je kad je podržavaš, kad se osjeća ugodno dok se oslanja na tebe, na vas kao par, iz dana u dan, kad se u 3 ujutro možete zagrliti i osjećati se sigurno od svih zla na svijetu.

Čuvaš je kad se u potpunosti daš. Kad je ne ostaviš na cjedilu da visi s litice, kad joj kažeš da ti je žao i to misliš i kad razgovarate o svojim najvećim strahovima i najambicioznijim nadama. Kad ne postavljaš prepreke dok ona briše suze i smiruje tvoj strah.

Čuvaš je kad je odabereš.

Kad pokažeš svoju ljubav i predanost, na male načine koji nemaju nikakve veze s riječima “volim te.” Kad joj pokažeš da je ona tvoj prvi izbor, a ne opcija.

Kad ti je ona prva ruka koju zgrabiš u tami, kad staneš na njezinu stranu i pokažeš joj da u stvari igrate u istoj momčadi, u tom vašem timu od dva igrača.

Izvor: Pozitivan stav

Komentari

Neki baner