Emocionalno nedostupni muškarci nemaju kapacitete s kojima bi mogli voljeti ženu, pismo jednog narcisa: Evo što istinski mislim kad ti kažem 'Volim te', „Nikada nemoj računati na muškarca“, rekao mi je otacBoli me gledati te kako mu se iznova vraćaš, Kako (p)ostati prijatelj nakon prekida?, Emotivna ovisnost je najopasnija
Odnosi

Boli me gledati te kako mu se iznova vraćaš

Taj muškarac je živi pijesak, on će ti uništiti život ako ga ponovno pustiš blizu, ali ti to ne možeš vidjeti. Ne možeš vidjeti, jer si oslijepljena lažnom ljubavi i samo želiš vjerovati u ono što je u tvojoj glavi.

Slušaš njegove laži, kako ti obećaj da će se ovoga puta sve promijeniti i ti postaneš hipnotizirana njegovim dodirom. Ti to i dalje ne možeš vidjeti draga, ali ja vidim.

Ubija me gledati te s njim kad znam da ga voliš svim srcem, a on tebe jedva.

Jer on ti to svojim djelima pokazuje. Netko tko zaista voli ne čini da se druga osoba pokraj njega osjeća nevoljeno, necijenjeno, a on je to dozvolio i previše. Stalno te uništava i to sve više i više, a ti ga i dalje primaš natrag.

Ubija me sama pomisao na sve noći koje si proplakala zbog njega, zbog svega što ti je rekao ili učinio. Ja sam uvijek bila uz tebe i ostat ću. Jer ja sam tvoja prijateljica, ona koja je u ovoj priči promatrač koji stoji postrani. Najteže mi je slušati kada kažeš koliko si usamljena bez njega, da ne možeš zamisliti nikog drugog pokraj sebe osim njega.

Ubija me kada te gledam kako svjesno otkazuješ sve planove s prijateljima, jer se on sjetio javiti, a ti odmah pristaješ na susret. Onda ti kaže nešto što želiš čuti, ponovno te vrati u vjerovanje kako si mu važna i jednina, to me ubija, jer je samo pitanje vremena kada će ti po tko zna koji put ponovno slomiti srce.

Ubija me to kada te promatram koliko se boriš za pažnju vlastitog dečka.

Ubija me kada ti vidim suze u očima jer je opet u zadnji čas otkazao vaše planove. Ubija me kada ga čujem kako te naziva pogrdnim imenima. Boli me kada vidim koliko se trudiš oko njega koliko ga voliš, a on ti vraća na kapaljku ljubav i to kada njemu paše. 

Ubija me kada te gledam kako mu se svaki put milo vraćaš, a on ne zaslužuje nekoga s takvim predivnim srcem kao što je tvoje. On zna da može manipulirati svojim putem povratka tebi, izmisli neku us…. ispriku, a ti ga svaki put primiš. On zna koliko ga voliš i to me boli.

Boli me jer ti se ubijaš za njim i njegovom pažnjom, dok ti on jedva jedvice vraća ljubav kakvu zaslužuješ.

Boli me jer znam da će nakon tog smješka uslijediti suze na tvom licu. Kako se možeš stalno vrtjeti u tom istom začaranom krugu. I stalno izabireš ostati u njemu.

Reci mi, jesu li ta mizerna dobra vremena stvarno tako dobra da se isplati ostati?

To nije ljubav, nije, a nije ni blizu one ljubavi koju znam da ćeš naći. Doći će bolja vremena, doći će nove ljubavi – bolje ljubavi. Stići će biti netko tko će ti pružiti samo dobro.

Onaj koji će te iskreno voljeti, bez bilo kakvih uvjeta, i neće te htjeti promijeniti, jer ćeš za njega biti savršena upravo takva kakva jesi.

Ja ti mogu dati najbolje savjete ovog svijeta, ali ti si ta koja će odlučiti hoćeš li ih poslušati ili ćeš opet htjeti iskusiti sve na svojoj koži. Boli me kad te promatram da i onaj zadnji dio sebe koji se još drži, želiš žrtvovati za njega, istog njega. I onda te ponovno slomi. Ali isto se nekako nadam da ćeš shvatiti koliko je važno za tebe da mu zauvijek kažeš zbogom.

Prekidi su bolni, teški, znam to.

Znam koliko ćeš patiti, ali to je najbolja opcija za tebe. On se neće promijeniti. Neće, jer da je htio sva svoja obećanja ispuniti, napravio bi to već odavno, on samo prodaje priču koju ti želiš čuti, a ta priča laži je kratkotrajna i ponovno pokaže svoje pravo lice. On je točno takav kakav je i nećeš ga moći promijeniti. I zato vrijeme je da odustaneš, vrijeme je da kažeš sebi koliko voliš sebe, i odeš.

Ubija me gledati te koliko patiš, jer znam da zaslužuješ bolje, a duboko u sebi znaš to i ti.

Z&S

Komentari

Neki baner