Flert bez šećera, woman in beige long sleeve shirt holding wine glass
Cafe Odnosi

Flert bez šećera

„Ova ima lijepe slike na profilu… poslat ću zahtjev… opa! Ovaj je zanimljiv! Poslat ću zahtjev. Ova je bez veze… ali ću je dodati, ovaj je nedokučiv… tko zna… poslat ću zahtjev. Da vidimo što se dalje predlaže…  

Ne privlačimo se pokretima tijela, treptajima oka, bojom glasa, daškom mirisa, nego slikovnim sadržajem i prezentacijom osobnih informacija jer prvo navedeno trenutno nam je zabranjeno.

Svrha društvenih mreža je povezivanje. Vrijeme koje je ograničilo susrete, a naročito one slučajne i nepoznate, natjeralo nas je da se snađemo kako znamo. U većini slučajeva dečki dodaju cure. Isto kao što i vani većinom dečki prilaze curama, ali nije pravilo.

Nove ljude možemo sresti preko društvenih mreža. Šaljemo zahtjeve za prijateljstvo ljudima koje nikad nismo sreli. I recimo da će od deset poslanih zahtjeva, devet prihvatiti zahtjev. Ako prihvate, znači da se barem jedna činjenica o vama svidjela osobi koja je prihvatila prijateljstvo.

Ono što se najčešće radi kad se priča o javljanjima nekolicini novih profila je što svih tih devet dodanih profila dobije iste poruke. Barem na početku.

Neke od najčešćih su:

„Bok! Hvala na prihvaćanju prijateljstva.“

„Ej, od kud se znamo?“

Ima i onih koji će poslati samo „e“ ili „ej“

Jedna od zamršenijih situacija je kad se dodaju dvije, tri prijateljice ili dva, tri prijatelja koje / koji dijele sve. Tad se zakopaju u rupu ako imaju neke namjere, no najčešće nemaju pa sve nekako ostane bez šećera.

Flert bez šećera je dijetalni flert. To je kao da ti se jede recimo čokolada pa uzmeš jabuku jer trenutno nemaš izbora. Vidi se to po setu istih pitanja koja se šalju svim profilima koji su prihvatili prijateljstvo.

I tu često nema ni kreativnosti ni mašte u razgovoru, pa neizbježna pitanja budu:

  • koje si godište – a često piše u profilu
  • gdje radiš – a isto često piše u profilu
  • gdje izlaziš – a većinom se može iščitati iz profila

Koliko tu nedostaje šećera, primjećuje se i po interesu za neku informaciju. Primjerice, napišeš osobi s kojom tipkaš da se baviš slikarstvom, a druga te strana ne pita npr. imaš li izložbe ili da izdvojiš najdražu naslikanu sliku.

pair of yellow foil balloons with smiley face, Flert bez šećera
Photo by Polina Tankilevitch on Pexels.com

U flertu bez šećera ima kemije samo u tragovima i teško da će ista izazvati nuspojavu nastavka za susret uživo jer flert bez šećera najčešće je ubijanje dosade ili ublažavanje usamljenosti. Ponekad je samo skupljanje publike na društvenoj mreži, ponekad je tema za pohvaliti se društvu, a ponekad je potreba za novim sadržajem s kojim će jedino hormoni komunicirati.

Virtualni flert dobije šećer kad se dogovori susret uživo, a tko zna… nakon toga možda dobije i šlag. U suprotnome je besmislica i dovodi do iscrpljivanja, a potreba za šećerom ne utažuje se sa zamjenskim slatkišima.

Komentari

Neki baner