Ne boli te tuđa grubost, nego tvoja nemoć

Ne boli te još jedno razočarenje, nego to što još uvijek dopuštaš da ta osoba bude dio tvog života. Ne boli te još jedna pljuska, nego osjećaj nemoći jer vjeruješ krivoj osobi. Osobi koja te je već toliko puta povrijedila. I stalno se nadaš da će biti bolje, a dokazi govore suprotno. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikako.

I nije do te osobe, već do tebe. Jer joj i dalje dopuštaš da unosi nemir u tvoj život. Jer nisi postavio granice i rekao – Dosta! Ne boli te tuđa grubost, koliko tvoja nemoć. I nedostatak odlučnosti da zaustaviš to jednom zauvijek. A možeš to. Znaš da možeš.

Nego te vuku stare emocije i naučeno ponašanje. Navika da ste kao bliski. A niste. I niste nikada bili.

Sve je to samo iluzija, koja u momentu kad je osvijestiš polako počinje nestajati. Ili još brže, ovisi o tebi. Ovisi koliko ti je dosadilo biti nečiji otirač. I koliko si daleko od spoznaje da vrijediš više. Puno više od toga. Što to prije osvijestiš, prije će taj netko nestati iz tvog života. Na ovaj ili onaj način. Jer nećete više biti kompatibilni. Nećete biti na istoj vibraciji i nećete se moći susresti.

Slabi su ljudi puni strahova i boli. I trebaju još slabije od sebe da bi se osjećali jačima.

Zato ako se izdigneš, osvijestiš svoju snagu i odlučno ih zaustaviš u njihovoj namjeri da ti unose nemir u život, oni će sami otići. U potrazi za nekim slabijim. Jer to više nisi ti.

Ne uzimati sve odviše srcu

I zato nemoj to shvaćati osobno. Jer vjerojatno nije ni do tebe ni do nečega što jesi ili nisi napravio… Već do njih i njihovih unutrašnjih borbi. Njihovih demona. A ti si se samo našao na putu. PuNe boli te tuđa grubost, nego tvoja nemoćtu koji krije neku lekciju za tebe.

Zato se izmakni. Jer ne možeš njihovu bol zaliječiti svojom. I neće nikome donijeti dobrobit daljnje uznemiravanje. Idi i spasi se. Sačuvaj svoj mir i iscijeli rane. Odmakni se koliko god možeš. Energetski, emotivno i fizički ako možeš. Što dalje.

A njima poželi isto. Svim srcem, izdaleka. Pa, tko zna? Možda baš tom gestom doprineseš svjetlu njihove duše. I doneseš Mir na obje strane.

Iva Bradarić

Komentari

Neki baner