Ljubav u bolesti?, crop elegant ethnic woman embracing male beloved
Odnosi Razmišljanja

Ljubav u bolesti?

Muškarci ostavljaju žene iz različitih razloga. Zbog prepirki i svađa, ljubomore, nepremostivih razlika u mišljenjima i slaganju karaktera. Ostavljaju djevojke koje se previše trude, koje se u potpunosti posvete vezi, koje su vjerne i odane jer one odjednom postanu nezanimljive i dosadne lovačkom duhu muškarca koji uvijek traži izazove. Iako je zapravo voli, on smatra da može naći ljepšu, zgodniju, pametniju ili dinamičniju partnericu.

Neki muškarci ostavljaju djevojke, jer po njihovom mišljenju nisu pokorne i poslušne. U prijevodu: jednostavno su “preglasne i željne avantura”.

Na ovom portalu često pišemo i analiziramo muško ženske odnose i dolazimo do zaključaka kako nas plitkost može rastaviti.

A da zagrebemo malo dublje ispod kože, ispod mesa do kostiju i da se zapitamo hoće li nas naši partneri ostaviti u slučaju bolesti? Što ako doznamo dijagnozu da imamo rak ili neku drugu tešku bolest, gdje će biti žila kukavica da nas drži da se ne raspadnemo, gdje će biti sidro koje će nas držati ako potonemo?

Može li on sve to izdržati, može li gledati kako moja nekoć bujna kosa kojoj se oduvijek divio ostaje u velikim slojevima po našim jastucima, u kupatilu, kako opada, kako gubim posljednji simbol svoje ženstvenosti i svoje snage?

Hoće li mi tada biti oslonac dok plačem ili će mi predložiti da nosim periku dok se topim od mlazova vrućine, hoće li razumjeti kako mi je?

Hoće li me držati za ruku dok mi kemoterapija prži vene, hoće li mi dodati posudu da iz nje ispovraćam dušu ili ono malo što je od nje ostalo?

A što ako odstranim dojku, hoće li me gledati kao nakazu, kao čudovište ili još gore hoće li me sažalijevati, a kad sve ovo prođe mi nikad nećemo imati istu razini intimnosti kao prije?

Teret bolesti i teret napuštanja

S ovim se pitanjima susreću brojne žene koje uz teret bolesti dožive napuštanje bliskih prijatelja, članova obitelj i muževa koji baš ne doživljavaju ozbiljno zavjet ljubavi u zdravlju i bolesti, u svakom teškom trenutku.

U površnom vremenu prepunom filtera, društvenih mreža, pornofilmova, kako da damo nadu i da budemo optimistične kada bolest razori lice i naličje ljubavne bajke.

Na početku sam spomenula, muškarci odlaze zbog puno banalnijih razloga, neki odu bez riječi, postavlja se krucijalno koliko njih je zaista spremno ostati i pružiti potporu voljenoj ženi u najtežim životnim trenutcima?

Ljubav u bolesti?

stylish couple in sunglasses embracing near luxury car in countryside
Photo by Olya Kobruseva on Pexels.com

Drage dame, dobro razmislite o ovome. Razgovarajte sa svojim parterima i upoznajte njihove snage i slabosti i također preispitajte sebe ako dođe do obrnute situacije.

Jeste li vi spremne ostati iz muškarca koji oboli i pružiti mu svu količinu potpore ili biste otišli u nadi da će on biti bolje, da će ozdraviti, ali da vi ne morate gledati kako se on pred vašim očima raspada?

Koliko su veze vrijedne, postoji li još uvijek do kraja života, do posljednjeg daha, postoje li još ljubavi koje će prebroditi i najveće patnje?

Komentari

Neki baner