Kratka ali vrlo poučna priča, happy young woman playing ukulele for daughter at home
Vi pišete, mi objavljujemo!

Kratka ali vrlo poučna priča. Nekad zbilja treba ljudima reći: F*ck off!

Mlada obitelj, uspješni supružnici, lijepe kćerkice, dva psa, četiri mačke – obiteljska idila. Da, unutar četiri zida! Već prva susjeda će se požaliti da je psi bude, druga će reći da su djeca bučna, treća… Ma, tko bi sve nabrojio!

Dugo su vremena ti mladi ljudi bili pristojni i uviđavni, ali što su oni bili pristojniji, to su stanari više prigovarali. Već su postali skoro očajni, a onda su shvatili da nešto mogu promijeniti. To nešto bili su ONI!

Svadljivi stanari

Ujutro su ustali prije svih i stavili na oglasnu ploču sljedeći tekst: ”Molimo cijenjene susjede da se prijave na natječaj ‘Besplatno ubijam pse’. Mi ćemo vam za tri dana priopćiti tko je izabran.”

Toga je dana u zgradi bilo neuobičajeno tiho, a već poslije 12 sati, papira je nestalo.

No, sljedećeg jutra stanari su bili osupnuti kad su se okupili ispred oglasne ploče i čitali: “Mijenjamo dvije djevojčice za rabljeni automobil. Pristajemo snositi troškove za hranu i odjeću, ali molimo da ih zadržite i lijepo odgojite.

Ostale su nam četiri mačke. Dragi susjedi, samo recite, ako vam i one smetaju, ugradit ćemo ih u temelje zgrade.”

Stanari su dugo vijećali što poduzeti i odlučili su poslati finu gospođu da objasni tim mladim ljudima da su sada doista pretjerali. Gospođa je točno u 17 sati pokucala i prema dogovoru, počela odlučno i strogo govoriti kako su stanari i…

Preokret

Mladi ju je čovjek prekinuo, nasmijao se, uhvatio za ramena i gledajući je ravno u oči rekao: “F*ck off!, tj. gospođo , odjebite! I Vi i ostali stanari.” Okrenuo ju je prema izlazu, ušao u svoj stan i legao na kauč. Zaspao je odmah.

Ujutro se dogodilo ono što je i očekivao. Svi su ih ljubazno pozdravljali i nikad im više nitko nije izrekao ni jednu zamjerku. Znao je da je poznatu staru izreku: “Lijepa riječ I gvozdena vrata otvara”, zamijenila nova, kraća i efikasnija: “Odjebi!”

Snježana Akrap Sušac

Komentari

Neki baner