Tko te prepozna - prepoznao te je, selective focus photography of woman hugging man
Osobni razvoj

Tko te prepozna – prepoznao te je. Ostali ti ni ne trebaju.

Tko te prepozna, prepoznao te je. Ostali ti ni ne trebaju. Tko te razumije i proniknuo ti je u dušu, taj je s druge strane odnosa kojeg vrijedi njegovati. Ostalo… ostalo je samo gubljenje vremena.

Zato se ne opravdavaj i ne objašnjavaj onome tko te nije zaslužio. I ne daj naivno srce na dlanu onome tko ga ne zna cijeniti.

Jer desi se ponekad da poželimo oživjeti neke odnose iz prošlosti, obnoviti stare uspomene, osjetiti onu poznatu toplinu i razumijevanje. Koje je možda stvarno tada postojalo i vrijedilo, a možda bilo samo iluzija. Možda samo vrijedna lekcija. I sad, koliko god se potrudili, osjetit ćete da nije to – to. Da se nešto forsira. Da ne osjećate onu divnu ispunjavajuću emociju. Da nema dubine…

Jer, iznad svega, promijenili ste se kroz godine. I osoba preko puta vas se promijenila. To je neizbježno.

A, odnos?

Odnos je ispunio svoju svrhu koju je imao. I sada možete slobodno pustiti da se razvija svojim tokom. Ili se raspline… Jer ako ste pokušali sve što znate, dali dušu i srce, a i dalje ne ide… Onda otpustite. I bit će onako kako je najbolje za vas. Pa prihvatite svaki ishod kao najbolji. I krenite mirni dalje stazom života.

Jer, vjerujte mi, desit će se putem neki novi ljudi. Neke nove predivne duše. Jednostavno ćete se prepoznati. Fascinirani činjenicom da takvi ljudi uopće postoje. A postoje. I, vi ste jedan od njih. I, susresti ćete ih kada spoznate da takve odnose i zaslužujete.

One duboke, predivne i toliko iscjeljujuće. Poput utočišta kojim vlada neka neopisiva milina. Od kojeg vam se topi srce i duša bez bojazni da će ikad biti povrijeđeni i izigrani. Da, to zaslužujete.

I, zato, ne pristajte na manje. Na odbačene mrvice. Na površne priče. Na iskrivljene osmjehe. Na rupice u njihovom vremenu kada se sjete da postojite. I ne dajte da vas obuzmu prazne riječi i ponesu labave emocije. Jer djela su ta koja govore glasnije od svega. I otkrivaju istinu iza kulisa.

Da, zaslužujete više.
Bolje.
Kvalitetnije.
Na svim područjima.
U svakom pogledu.

I ne dajte da vas uvjere u suprotno.

Iva Bradarić

Komentari

Neki baner