Kaos oko “Dore” ne jenjava. Oglasila se i Uršula Tolj

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minutes

Nakon brojnih optužbi o nepravilnostima natjecanja, javnih prozivki, kritika, otvorenih napada i javnog prepucavanja koje na relaciji natjecatelji – HRT traje danima, konačno se oglasila i glavna urednica ovogodišnje “Dore”, Uršula Tolj te za Index izjavila: “Poraz ponekad doista uzburka emocije i svašta se izgovara. No, nije u redu da se izgovaraju laži”

“Jako mi je žao kad su ljudi tužni i ljuti nakon vedrog i poštenog natjecanja, ali sve je to za ljude. Poraz ponekad doista uzburka emocije i svašta se izgovara. No, nije u redu da se izgovaraju laži.

Da razjasnim: osobno nisam bila u izravnom kontaktu ni s tvrtkama koje određuju glasovanje, niti sa žirijem, ali jamčim da je sve odrađeno krajnje pošteno i profesionalno. Imamo sustav jednak onome na Eurosongu po kojem čak ni sami članovi žirija ne znaju koliko će bodova njihov TV centar dati pojedinom izvođaču. Članove žirija također ne biram ja, nego to radi HDS, HGU i urednica glasovanja. Nadalje, HRT je dobio službeno očitovanje kompanije koja je odradila glasovanje i čiji sustav može zaprimiti preko 100 tisuća istovremenih poziva”, napisala je te navela dio priopćenja telefonskog operatera u kojemu, između ostalog, stoji da su “zahtjevi pri povećanoj količini poziva uzrokovali određeno opterećenje telefonskog sustava, ali u okviru normalnog ponašanja.

A zahtjevi su bili da se s jednog broja maksimalno može glasati 10 puta, da se to provjerava i trajanje glasovanja 10 minuta. Laički rečeno, jednostavno je bilo previše poziva u isto vrijeme, a blokirani su pozivi s istog broja nakon 10 zaprimljenih poziva i poruka. Sve je bilo pošteno, a da publika misli gotovo jednako kao što je glasala na Dori, lako se vidi pogledom na društvene mreže i konačnu tablicu s brojem glasova objavljenu na HRT-ovu webu”, sumirala je Tolj.

Index donosi i izjave članova obitelji ovogodišnjih natjecatelja, te optužbe usmjerene prema HRT-u i takozvanim “crnim listama” prema kojima se unaprijed znalo tko nema šanse i tko je zapravo pobjednik.

Izašao "Tick Tock" na hrvatskom
Foto: Renato Branđolica/ HRT

Nije ovo prvi put da se organizatori jakih festivala nalaze na udaru kritika i da ih se proziva za namještanje natjecanja, samo se po prvi put oko toga podiglo toliko prašine.

Istinu teško da ćemo saznati, ali možemo stvar zaključiti onom starom narodnom “Gdje ima dima, ima i vatre.”

“Tick – Tock” na hrvatskom jeziku također je izašao, pa ga možete preslušati ovdje.

Foto: Instagram

Komentari

Neki baner