Veliki gubitak: Napustio nas je Đorđe Balašević

Zbog komplikacija nastalih upalom pluća, koju je uzrokovao Covid-19, prerano nas je u 67godini života, napustio glazbeni velikan, voljen diljem Balkana i šire, Đorđe Balašević.

Kako javljaju mediji susjedne Srbije, Đorđe je hospitaliziran prije nekoliko dana zbog komplikacija, te se prvotno osjećao bolje, međutim stanje mu se naglo pogoršalo. Iako su pokušali sve da ga spase, liječnici nisu uspjeli i popularni je kantautor podlegao bolesti.

Vijest o ovom gubitku, koju je za srpske medije potvrdila njegova kćerka Beba Balašević, odjeknula je regijom i rastužila mnoge koji su obožavali lik, djelo i bezvremenske balade ovog umjetnika.

Đorđe je bio voljen i ostat će svima u dubokom sjećanju, a njegove pjesme ostat će trajni podsjetnik na glazbenu veličinu koja ih je stvorila. Objavio je 12 studijskih albuma, te radio na nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i glazbu.

Nažalost, svjedoci smo vremena u kojem okrutna bolest o kojoj još uvijek premalo znamo odnosi živote naših najmilijih, ali i poznatih koje smo zavoljeli i čija djela, ćemo pamtiti.

Počivao u miru, dragi Đorđe.

Foto izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric / CROPIX

Komentari

Neki baner