Jeste li spremni za božićno uredovanje?

Krajnje je vrijeme da obavite Božićnu kupnju. Morate jbmu, znate da morate! Zabadave vam je da se izvlačite i deklamirate o tome kako je sve to konzumerizam, kako je jadna ta utrka po dućanima i nadmetanje s poklonima i kako se ljubav i dobre želje ne mjere kroz veličinu poklona.

Sve to smijete izgovoriti, ali na kraju “rep među noge” pa po poklone za najmilije. Možete slobodno gunđati sebi u bradu, putem do nekog više ili manje blještavog mjesta za kupovinu i pazite, poklonima uvijek šaljete poruku osobi kojoj poklanjate. Pobrinite se da ne userete stvar, jer glupo je da potrošite teško zarađenu lovu, pa još i uprskate odnose. Preskup i neprimjeren poklon je kao da ste dali dreku pljusku.

Zato pažljivo odmjerite vrstu i cijenu poklona. Imajte na umu da su u modi personalizirani pokloni, što je još jedna pojava novog doba.

Nekad prije, dok smo se poštovali i voljeli “na suho”, poklanjali smo si bombone i čokolade, naranče, jabuke ili samo lijepo upakirani svežnjić suhih smokava.

Jabuke ili smokve nisu sklone personalizaciji pa se tada i uz takav poklon darivala personalizirana ljubav i čiste ljudske, iskrene, želje za dobro zdravlje, sreću i blagostanje. Priznajem, bilo je jednostavnije izabrati lijepu zdravu i rumenu jabuku, nego parfem s notama nekih čudesa koje jedva možemo izgovoriti. Prije se moglo i podmititi baku da isplete lijepe vunene čarapice koje si onda poklonio djevojci na koju si bacio oko.

Danas ako pokušate s takvim poklonom uletjeti nekoj modernoj dami s kojom očijukate, dobit ćete vjerojatno nogom u dupe bez mogućnosti da ikad više popravite šanse za nastavak udvaranja. Jbga! Ne pokušavajte s bakinim ručno pletenim čarapicama ako niste sto posto sigurni da će to biti poklon iz snova onome kome poklanjate.

Kupite poklon domaće izrade!

Svejedno, preporučujem da birate poklone domaće izrade jer time pomažete nekome iz svog okruženja da preživi ove blagdane, pa tako izabrani darovi imaju duplu korist. Nekoga će razveseliti i nekoga nahraniti. U današnje vrijeme kad nas sve muči besparica i neimaština, to je bitno.

Neki baner

U obzir dolaze i darovi koje ste sami izradili ako imate spretne ruke i malo mašte. Međutim, ako ste traljavi bolje ne počinjite jer ćete se iznervirati i osjećati se jadno i neuspješno. Tako se u ovoj lijepoj našoj imate priliku osjećati sve ostale dane u godini, pa se slobodno poštedite toga u blagdansko vrijeme.

Šteta je što kvarimo blagdane mukom oko poklona, ali pomodan smo narod koji drži do forme i stila. To što držeći do stila upravo njega često nemamo, to smo već uočili ili osjetili na svojoj koži. Svi smo već bili u situaciji da se češkamo iza uha zbog muke s darovima, bilo da su nas nespretno darovali ili smo sami loše procijenili kod poklanjanja.

Dakle, vegetarijancima ne poklanjajte čvarke, a antialkoholičarima nemojte ni za boga rakiju. Ženama ne darujte strugalice za led bez obzira na to što ih trebaju, a muškarcima nemojte tretman depilacije u beauty salonu. Ili možda ovo zadnje možete? Ne znam, bolje prvo istražite za svaki slučaj.

Svakako pazite što ćete pokloniti ljudima iz poslovnog okruženja, jer tu su stvari vrlo osjetljive!

Možete si na vrat navući dvosmislene poglede, slinavog kolegu koji će vam se lascivno smješkati nakon darivanja ili kolegicu koja je na vas bacila oko pa će jedva dočekati da božićni dar shvati pogrešno.

Ako još uvijek razmišljate o tome da se napravite glupi i ovaj put izostavite Božićno darovanje, zamislite samo koliko ćete se loše osjećati kad vaši najmiliji stave poklone koje su pomno štreberski pripremili, ispod nakićenog bora.

Kad na nekima vidite svoje ime, obuzet će vas onaj odvratan osjećaj koji miriše na govno. E, tako ćete se upravo osjećati dok se budete zahvaljivali u ponoć, kad otvorite svoje darove. Ako imate baš debeo obraz i ako ste to već radili, a nije ostavilo teže posljedice na vaše emotivno zdravlje- onda se ne dajte nagovoriti na šoping ludovanje.

Preživjet ćete to malo sramote još jednom, ali svakako svima koje zaista volite zaželite lijepe želje i čvrsto ih zagrlite. Onako baš iskreno, ljudski i toplo. To vas ništa neće koštati, a njima će ugrijati dušu. To je zapravo bit blagdana! Ljubav i briga za bližnje, iskrene emocije i veliko ljudsko srce.

Dakle, ako imate muda velika kao kuća, slobodno spremite novčanik i samo volite sve ljude oko sebe.

Ja vas sve svakako jako volim i zato vam nemam namjeru ništa elementarno darovati. Dobiti ćete ove moje žvrljotine i to vam je to. Ako sam vam barem malo pomogla ili vas razvedrila bit ću sretna, a vama kako bude. Život je težak i nepravedan, a meni se ovog puta može besplatno izbjeći kupovinu koju ni inače ne volim.

Volim vas, to je fakat!

Neki baner