Buđenje ženske energije

Kolotečina, stresna svakodnevica, briga i nervoza utječe na stanje duha. Zaboravimo na suštinu našeg postojanja i zaboravimo na našu moć kreiranja vlastite sreće.

Zaboravimo kako se igrati, veseliti i uživati u svakom trenutku. Mi žene, imamo prirodom dani dar kreacije, plodnosti, ženstvenosti, poduzetnosti, kreativnosti. Nema toga što žene ne mogu, samo je važno da su svjesne svih svojih potencijala i da na kraju priče, znaju i umiju preuzeti zasluge za svoja postignuća.

Proces, a ne žurba

Energija teče, prelijeva se iz jedne etape u drugu. Stoga je važno da ne žuriš, nego da punim plućima uživaš u samom procesu. Može se to objasniti na samom procesu kupovine, nama ženama omiljene navike.

Nije suština u samoj kupnji, bitno je guštati u samom isprobavanju odjeće, odvažnosti da probaš nešto novo i da to prilagodiš svom stilu, da uneseš svježinu nekim novim detaljem, I da ne bude kraj u kupnji nego u kombinaciji nove odjeće sa starom. Da se igraš, zabavljaš i da se smiješ, čak i ako napraviš modni gaf.

Tako je i s procesom njege lica. čišćenja kože, to je proces. a najvažniji je onaj unutarnji osjećaj opuštenosti da si nešto napravila za sebe, da si se počastila i uživala. Da si pročitala knjigu i na sat vremena otputovala u neke nove sfere, da si fantazirala i maštala. Sve je dopušteno ako pridonosi buđenju tvoje energije i tvoje volje za životom.

Neki baner

Previše je gorkih dana kada se svakodnevno kao lavica suočavaš sa svim problemima, usponima i padovima, porazima i pobjedama. Ne zaboravi, ako misliš da nitko ne cijeni tvoj trud, nemoj dopustiti da budeš ona koja sebe omalovažava. Cijeni sebe i to što si napravila jer je svaki korak važan.

Veze i prijateljstva

Često potrošiš uzaludno vrijeme igrajući tuđe uloge, trudiš se da svima ugodiš, da se žrtvuješ za tuđe dobro i tako nesvjesno pustiš da te drugi gaze. Poštuj sebe prije svega. Uživaj dok upoznaješ druge ljude. pruži ljudima priliku i testiraj njih koliko tebe su spremni podnijeti.

Bole li se tvoga uspjeha, tvoje energije, tvoga sjaja? U ženskom prijateljstvu je idealno kada jedna drugu podržavate, kada se komplimentirate i kada jedna drugoj dajete vjetar u leđa. Da si budete oslonac. Sve što spada u zavist, trač, ogovaranje je toksično i guši tvoju ženstvenu energiju i dovodi do rizika da ona ispari a u tebi ostane gorčina i frustriranost. Ti si slobodna. Možeš da biraš. Ovo nije pretenciozna i bahata izjava, nego je ovo istinita činjenica.

Buđenje ženske energije
Photo by mitbg000 from Pexels

Možeš i trebaš da biraš s kim ćeš provoditi vrijeme. To vrijedi i za muškarce. Ti nisi stvorena da budeš njegova lutkica koja će zadovoljiti sve njegove potrebe. Zaslužuješ ljubav, odanost, vjernost, poštovanje, razumijevanje. Sve što ti možeš dati, treba da se tebi vrati. Nemoj trošiti dragocjene misli na to zašto se on ne javlja, što on misli i kako će da reagira. Prekriži i idi dalje jer je život prekratak da se baviš egocentričnim šovinistima.

Daj priliku sebi da upoznaš nove muškarce, druži se i zabavi. Račune polaži samo sebi. Jer si ti ta koja sebe financira, koja gradi svoj svijet i koja se bori. Nisi se dužna nikome pravdati. Ignoriraj one koji se ne znaju radovati tvojoj sreći i koji sipaju ljubomornu energiju.

Ne dopusti kompleksima da pobijede

Svaka od nas ima nešto čime nije zadovoljna i što želi na sebi promijeniti i to je sasvim normalno. Važno je zapamtiti dvije stvari, sve se može popraviti, nadograditi, naime ako imaš jedan kompleks, to ne znači da on ne može nestati, možeš ići u teretanu, možeš ići na tretmane, tečajeve, možeš raditi na sebi da pobijediš taj kompleks.

I drugo, kompleks, ne definira tebe, on je samo dio, a ti ne smiješ dopustiti da taj kompleks pobijedi tvoje ostale kvalitete, Nemoj sama sebe cenzurirati, sputavati, slobodno djeluj i daj sebi vremena i prostora. Da postaneš najbolja verzija sebe.

Neki baner