Da li učite iz lekcija koje vam život servira kroz različite izazove?

Za sve ljude koji se momentalno suočavaju s nekim teškim životnim izazovima (zdravlje, posao, djeca, odnosi s partnerom, financijski gubitci…), i za sve one koji su dotakli dno i misle da im više nema izlaza – ima rješenja i uvijek postoji. Samo se trebate potruditi doći do njega. Rješenja uvijek postoje i ona su u nama.

Želite li biti pobjednik ili gubitnik?

Prije ili kasnije život nas sve nokautira na ovaj ili onaj način, tako da svi padnemo i pokleknemo. Razlika između pobjednika i gubitnika je samo u tome kako se vraćamo nakon udaraca?

Vraćamo li se u ring života – jači, hrabriji, pametniji, mudriji ? Ili se vraćamo slabiji, ozlojeđeniji, toksičniji i nažalost i gluplji?

Učite li iz životnih lekcija?

Dovoljno je da se zapitate jeste li nešto naučili iz tih izazova ili ste se prepustili sudbini i ostali gdje jeste optužujući i sebe i čitav svijet za svoju nesreću?

Život doista može biti doista kompleksan i zahtjevan u smislu da traži od nas velika odricanja, boli i patnje. Može izgledati kao da nema izlaza i svijetla na kraju tunela. Ima ga u vjeri. Uvijek ga je bilo, ima ga i bit će.

Neki baner

Stoga ako momentalno kročite kroz pakao od života, hrabro nastavite živjeti dalje, jer svaki naš novi poraz može biti uvod u neku novu pobjedu. Znate kako se veli – da sve ono što te ne ubije, samo te ojača.

Vjeruj u proces života

Vjerujte sebi i da sve loše što vam se događa, da je to za neko vaše više dobro. Vjerujte u svoje resurse i mogućnosti i zapamtite da su vam se možda jedna vrata zatvorila ali se u isto vrijeme otvorila jedna puno veća vrata.

Vrata vaših potencijala i snage i svega onoga što možete samo niste znali da možete jer ste živjeli prema pogrešnim programima za koje je došlo vrijeme da se zamjene novim.

Vrijeme za buđenje i nove programe

Ako ste +40, dakle u nekoj srednjoj i zrelijoj dobi, zapamtite da ste zakoračili u drugo poluvrijeme vaše utakmice života. Ako budete mudri, usmjerit ćete svoj fokus i pažnju na oslobađanje od različitih ograničavajućih predrasuda koje imate o sebi i o drugima,  od nekritičkog razmišljanja, kao i pregršt krivih i limitirajućih uvjerenja koje ste stjecali tijekom prvog poluvremena.


Da li učite iz lekcija 
woman carrying her baby and working on a laptop
Photo by Anastasia Shuraeva on Pexels.com

Ako ste ušli u drugo poluvrijeme vaše utakmice života, upravo je sada  vrijeme za vaše buđenje i akciju.

Ako ste još u prvom poluvremenu, na dobrom ste putu da drugi dio života provedete s puno manje patnji, puno zdraviji, sretniji i uspješniji.  Kako želite da provedete drugo poluvrijeme?

“Ne idi uokolo govoreći kako ti svijet duguje život. Svijet ti ne duguje ništa. On je nastao prvi!”

Mark Twain
Neki baner