Dama u crnom…

Odmah da raščistimo. Seks nikada ne bih svrstao u isti rang sa vođenjem ljubavi. Vođenje ljubavi je božanstvenije.

Prisustvuješ rađanju novih emocija. Neprobuđenih. Pomno obraćaš pažnju na svaki pokret. Dodir. Govor kože. Nema straha. Čak i ako je prvi put, osjećaš sigurnost, neophodnu za vrisak. Čovjek vrišti kada je srećan ili pogubljen. A ovaj vrisak je posljedica savršenstva.

ladyinblackdressDivna si večeras. Ne samo večeras, ali nekako u ovom trenu izgledaš poput žene koja nije sa ovog svijeta. Crna haljinica, kosa preko ramena, benčić ispod usne, ruke na kukovima i pogled što moli za vječnost. A ja? Vidi me. Sve što mogu da ti pružim, jesu dani u kojima te neću ostavljati samu. Sve ćemo raditi skupa. Od ranog jutarnjeg poljupca, spremanja stana, do večernjeg valjanja po krevetu. Vjerovatno ti to do sada nisu ponudili. Živimo u vremenu, kada se nudi novac. Izvini, ja nisam iz tog vremena. I baš u tom trenutku se osmijehnula. Kao da je cijenila iskrenost. Kao da joj je trebao neko sa kim neće biti sama. Pun pogodak, pomislih. Korak, dva. Stajali smo usne uz usne. Topao dah, poluotvorena usta i blažena tišina.

Šta sad? Ona nije kao djevojke iz moje prošlosti. Doživljava me onakvog kakav jesam. Doduše i predstavio sam se na taj način. Način gole istine. Međutim, zar da drhtim pred ženom? Ja, muškarac. Tresao sam se, nasreću nije se primjećivalo. Skupih hrabrosti.

Prebacih ruku iza njenih leđa. Val topline udara u lice. Dopalo joj se. Tresla se i ona. Groznica ljubavi, dovodi do ludila. Skidajući joj naočale drugom rukom, znali smo oboje šta sljedi. Vrh jezika na usnama. Grudi gore. O Bože, ako je ovo pakao, neka potraje. Prsti ispod majice. Nokti ostavljaju tragove. Strast piše romane.

Neki baner

Nije to bila grubost, naprotiv. Jednostavno se ne uspijevaš kontrolisati. Što je i dobro, jer onda znaš da radiš pravu stvar. Ne žališ ni za čim. Ideš do kraja. Probijaš granice, limite, ne štediš se. Da su me pitali da uložim život, u jednu noć sa njom. Dao bih. Jer samo sa njom sam želio proživjeti ostatak života. Zanimljivo je kako postepeno noge otkazuju. Gube ravnotežu. Vuku te prema podu. Bacili smo se na najbliži trosjed u sobi i nastavili gdje smo stali. Svlačeći skoro svu odjeću sa sebe. Gola, najljepša i moja. Predana. Dlanovi na dlanovima. Uvija se na svaki šapat nježnosti. Zagrljeni nogama. Rukama. Povezani dušom. Neće prestati. Obećavam.

Šaptač Magije

Neki baner