Društveno upitna pojava znana kao ‘Alapača’ i to vol. 3

Negdje duboko u sebi zna da je kratka u glavi i oko srca, pa si pomaže tako da za početak prikriveno ne podnosi ni sebe, ni tebe, ni njega, ni nju. Neprestano se smješka, neprirodno je ljubazna i dok mrzi iz dna duše, verbalno forsira ljubav i samo ljubav. Ta navodno voli sve što diše i sve što se kreče, sve što nju voli i sve što ju ne voli.

Zvuči kao teška emotivna disfunkcija, čim otvori usta.

Alapače uglavnom kod sebe njeguju duboko usađenu izvornu žensku zloću, vrijedno usavršavaju podmetanje klipova, ruganje im je cjeloživotna zabava, a rotirajuću bijednu ispraznost raspršuju kao avion što raspršuje sredstvo za zaprašivanje komaraca.

Alapača uvijek pomno pazi na vanjski izgled, jer vjeruje da ono iznutra nitko ne vidi.

Nego, hobi mi je locirati koju takvu, pa ponekad malo zabaviti nju i sebe.

Neki baner

Obično se upeca na par bezazlenih riječi koje ju negdje žacnu, pa ti se obrati s biranim poukama, uz nježno tapšanje i pažljivo izrečenu, ali nadmeno upakiranu kritiku.
Ako se odmah ne usereš od straha i povučeš, slijedi nivo na kojem joj izlaze sve gadne duševne devijacije skrivene iza crvenog ruža, lažnog osmjeha i markiranih sunčanih naočala.

Sad postaje zanimljivo!

‘Svetica’ – osvetnica

Ti se njoj misliš suprotstaviti? Odmah diže na noge sve vojske i traži podršku, jer joj trebaju trupe koje zajedno s njom pušu u isti rog. Nema se s čim upustiti u konstruktivnu razmjenu mišljenja, zato formira pleme koje joj nešto duguje, stoga ih koristi za pokazivanje sile.

To što udara ispod pojasa, što manipulira, što olajava, što podmeće i što je nadmena, nedvojbeno potvrđuje da je čista, nepatvorena Alapača.

Nema kapacitet za konstruktivnu i pristojnu raspravu, zato brzinom munje hita naći mogućnosti za osvetu.

Kontaktira sve s kojima ste išli u vrtić, pa one iz osnovne škole i iz srednje, a za kraj ostavlja kolege s fakulteta i sve s kojima ste ikad ikako surađivali. Nije joj neugodno da vas olajava i ne stidi se udarati ispod pojasa.

Za crknut je od smijeha, taj primitivni, plemenski način funkcioniranja izvorne Alapače.

Selo se počisti samo

Seko, fala na trudu, jer svi koji spadaju u tvoje krdo, a nekim slučajem su boravili u mojoj blizini, počistili su se kao što se čisti prljav prozor.

Svi licemjeri, bezdušnici, mlitavci i beskičmenjaci nestali su u vidu lastinog repa, odmah nakon tvoje intervencije.

Čuvajte se dragi, pristojni, vrijedni i pošteni ljudi, jer Alapača izgleda kao obična žena. Može se na prvu činiti kao duša od čovjeka, ali na drugu je već jasno da je to samo ljuštura nečega što je moglo biti fino, uljudno, korektno, toplo, empatično i prijemčivo za srce.

A ja?

Meni je do šege, jer mogu sve što hoću, a ne moram ništa! Ponekad mi je gušt Alapači pokazati da je jadna, iako u toj igri realno mogu obrati bostan, nije mi strano riskirati. Ne pripadam niti jednom krdu i ne polažem račune nikome osim sebi, zato mogu kako hoću. To je pozicija koju sam dugo gradila, zato mi se sviđa u njoj uživati.

Znam koliko mi treba, a rado zagrijem stolac čim mi pofali znanja.

Brzo hodam, često se ljutim, ne opraštam lako, dugo pamtim, lako popizdim, rado zagrlim, sporo zamjeram, puno se smijem, nikad si ne povlađujem, ponekad plačem i od srca se ispričam kad pogriješim.

Da bi mogla sve to, dugo sam i naporno gradila sebe, stanicu po stanicu. Neke dijelove sam rušila, pa iznova gradila, neke sam dobila na poklon, a neke sam skupo platila.

Alapače, primite izraze mog dubokog razumijevanja za vaša unutarnja sranja. Pardon, stanja!

Neki baner