Dugo očekivani “He’s All That” stigao na Netflix

Krajem devedesetih svi su obožavali romantične komedije, a jedna od njih je definitivno postala svevremenski hit “Ona je sve to” s Freddie Prinze Jr. i Rachel Leigh Cook u glavnim ulogama.

On je bio školska zvijezda, a ona cura s margine, zanesena slikarica posve nezainteresirana za živote školske popularne klike. I tako je bilo sve do trenutka dok nije postala objekt Zackove oklade, u kojoj je naumio pretvoriti je u kraljicu maturalne zabave. Ostalo je povijest.

Dvadeset godina kasnije, uloge su se zamijenile i dobili smo “He’s all that”, gdje popularna influencerica nakon prekida sa svojim slavnim dečkom, odlučuje školskog fotografa o kojem ništa ne zna, pretvoriti u kralja maturalne zabave. U pitanju je ponovno oklada.

Pogledale smo film… i nismo oduševljene.

Loša kopija hita iz 1999.

Nažalost, film nije ni blijeda sjena originalne verzije. Glumačka postava je jednostavno preumjetna, radnja preneuvjerljiva i sve se doima kao parodija na temu klinaca opsjednutih mobitelima, slavom i društvenim mrežama.

Neki baner

Dok smo uz “She’s all that” uzdisale do samog kraja, vjerujući u snagu ljubavi i poruku filma koja je bila jasna, snažna i emotivna. “He’s all that” je loša priča ubačena u poznati kalup, koji govori o nerealnim željama današnje mladeži, iskrivljenim vrijednostima i remixom hita “Kiss me” grupe “Sixpence None The Richer” koji zvuči robotizirano i jednostavno ubijeno.

Is Netflix He's All That Connected To She's All That? - Forbes Alert
Foto: forbesalert.com

Addison Rae, Tanner Buchanan, Myra Molloy, Madison Pettis glavne su zvijezde filma Marka Watersa. U filmu se u ulozi majke glavne junakinje pojavljue i glavna zvijezda “She’s all that” Rachel Leigh Cook. Radnja kako smo već navele prati Padgett Sawyer (Rae), djevojku odlučnu u tome da školskog štrebera pretvori u kralja maturalne zabave.

Uspije li? To ćete morati otkriti sami nakon što pogledate osrednju priču o preslici današnjeg društva, jer sve opsesije mladeži iz filma danas imaju mnogi. Živi se za like, vritualni svijet, image i obožavanje pratitelja, kojih kao i u slučaju glavne junakinje Rae, nikad dovoljno.

He's All That review: Netflix's She's All That remake tops the original -  Polygon
Foto: Netflix

Romantična komedija bez romantike

Glumačka postava devedesetih imala je dušu, kao i priča. Ova moderna verzija, jednostavno ima sve, lijepe klince, popularni kalup, dobru produkciju ali nema dušu.

Stoga zaključujemo da u eri remakova, ma koliko da smo možda sentimentalne, možemo zaključiti da modernom životu fali baš toga – emocije, a taj manjak ljudskog sve vidljiviji postaje i na malim ekranima.

“He’s all that” možda bi bio okej teen film da nije baziran na filmu čiji su glumci čisti emotivci, ovako, nasljednik djeluje plastično. No, možda je baš to i cilj, jer plastika je danas sve prisutna, osobito na društvenim mrežama.

Ocjena:

Rating: 3 out of 5.

P.S. mi ćemo definitivno ponovno pogledati original 😉

Naslovna fotografija: Kevin Estrada/NETFLIX

Neki baner