Energija koja dodiruje

Kemija između dvoje ljudi? Prva pomisao je strast, druga pomisao je razumijevanje, treća pomisao je financijska sigurnost itd. Za svakoga od nas kemija znači nešto drugo. Nešto njegovo.

Nije nam se jednom dogodilo da nas je netko privukao svojim izgledom, a udaljio svojom pričom. Ili obrnuto, bilo nam je nezamislivo da nas nečiji izgled privuče dok nas njegova priča nije privukla i samim tim njegov izgled postao “bolji”.

Što je s energijom između dvoje ljudi?

Energija bi bila neka djelotvorna sila. I kako onda sila djeluje izmedju dvoje ljudi? Ili je ima ili ne. Jeste li nekad vidjevši neki par zajedno pomislili kako imaju dobru energiju? Kako su se našli i kako se razumiju? Sigurno da jeste. S druge strane nije stran slučaj ni da vidite one koji izmedju sebe šalju neku negativnu energiju. Osim sebi, šalju je i vama.

Koliko je važna energija između dvoje ljudi? Jako važna, rekla bih. Kad je energija zdrava, sve je nekako lakše. Lakše je riješiti nesuglasice, lakše se dogovoriti, lakše je ostvarivati, lakše je sanjati. I ljudi koji se nalaze u blizini dobre energije, osjećaju se bolje. Zato nije uzalud ona, kako zračiš tako privlačiš.

Energija koja dodiruje
Photo by Jakob Owens on Unsplash

Kad je energija nezdrava, imate osjećaj da je cijeli svijet siv. Loša energija se prenosi lakše nego dobra. Djeluje negativno na um, tijelo i na ljude okolo. Može li se riješiti? Odlaskom da. Ostalim, više manje. Teže, ali sigurno da ima načina. Dok ima volje, naravno.

Neki baner

Što kada netko svojom lošom energijom kvari vašu? Što kada vas netko ubija u pojam, kvari vaše raspoloženje, kvari vam volju za život?

Možda se zbog nekih starih stvari borite da popravite nečiju lošu energiju. Možda se radi ljubavi prilagođavate i ne primjećujući kako ubijate sebe… Možda nekad i uspijete nadjačati nečiju lošu energiju i dođete na svoje? Ali što ako ne?

Ne dopustite da vam netko ubija vaš duh. Ono što imate u sebi. Čekajte da s nekim poklopite vašu energiju, s nekim s kim vrijedi. S nekim s kim možete poletjeti. I s nekim s kim ćete širiti tu energiju. Ne padajte pod nečiji utjecaj negative. Ne trpite samo zato što mislite da drugačije ne ide ili ne treba.

Postoji energija koja dodiruje.

Ona koja grli, ljubi i grli bez dodira. Ona koja izmami osmijeh bez posebnog razloga. Ta je energija viša sila. Ona liječi i smiruje. Energija koja dodiruje ne dopušta da padnete, ne dopušta da ne volite sebe.

Energija koja dodiruje učini od vas da možete sve. Zašto onda trošiti sebe negdje gdje vas ne cijene? Tamo gdje vas uvjeravaju da vas vole, a ponašaju se potpuno suprotno? Tamo gdje gubite sebe? Ne vrijedi.

Energija koja dodiruje
Photo by Jakob Owens on Unsplash

Osjećaj koji imate s nekim, oko nekoga, uz nekoga, jako je važan. Za početak, za sredinu, a nekad i za kraj. Koliko god mi mislili da nije, ipak jeste. Ponekad se razočaramo i tražimo izlaz iz situacije. Ignoriramo energiju, ali nema smisla. Uvijek nas prati.

Zato, hranite sebe pozitivnom energijom. Ljude oko vas koji vas hrane lošom energijom, ignorirajte. Pazite sebe, volite sebe. Uzmite samo energiju koja dodiruje. Ispunite sebe da bi mogli ispuniti druge.

Neki baner