‘I neka bude Žena!’ – viknula bih jer smo se pogubile

Biser u njoj… kotrlja se, zapinje, oslobađa se pa opet napreduje. I kad miruje, ona se kreće kao malena okrugla kuglica s bisernim sjajem. Nakupila se možda životne prljavštine, ali svejedno sjaji. Šutnuli su je tu i tamo, ali nisu joj uspjeli ugasiti sjaj. Ponekad na kratko odustane, ali samo da prikupi snagu, pa se kotrlja dalje do nove prepreke ili noge koja će je ponovo šutnuti, ponekad unatrag, a ponekad unaprijed. Tvrdoglava je! Uporna kao magare i neumoljiva taman onda kad se čini da se predala. Ona je Žena.

No, neću veličati ženu, niti vam držati predavanja o njenoj uzvišenosti. Žena je vaša majka, prije svega. Dakle i moja je majka žena. Svakoga od nas na svijet je donijela žena, zato o uzvišenosti nećemo.

Htjela sam o biseru koji zasigurno ima u sebi svaka od nas. O onoj staroj, arhaičnoj ženstvenosti koju rijetko danas prepoznajemo u nekoj od nas. To je ona osobina koja tjera ljude da budu prema njoj uljudni, da joj se obraćaju s poštovanjem iako ju i ne poznaju.

Ona zrači mirnoćom i nekom kompliciranom jednostavnošću. Kažem kompliciranom jer toliko je jednostavna, da ti je to teško shvatljivo. Djeluje kao da sve može, kao da će se uvijek snaći i kao da nema niti jedan ovozemaljski problem. Ma ima ga, sigurna sam da ga ima, no iskreno mislim da je i problemima drago što su baš njoj dopali.

Jeste već negdje sreli takvu ženu?

To su one koje možda s krevetom sve skupa imaju 50 kila, ali ako joj pokušaš stati na put, ideš u rikverc samo od njenog osmjeha. Ima snagu koja isijava. Ima mudrost i stav, ali pritom uvažava s istom dozom poštovanja i mrava i lokalnog seronju. Ona ne postavlja uvjete, već te natjera da ih sam postaviš točno tamo gdje ona želi. Kad to shvatiš, bude ti drago što si popušio foru.

Ona nije dama jer je usklađeno obučena i namirisana, ona je dama jer ti u njoj vidiš damu. Možda se poševila s pola grada, ali i tada je dama jer ti u njoj vidiš ženu vrijednu poštovanja. Dama može gola prošetati glavnim gradskim trgom i djelovat će ti profinjeno, a neka profuknjača može biti obučena u skijaško odijelo zakopčano do nosa i svejedno će djelovati kao prostakuša.

Doba emancipacije

Ta neka crta iskonske žene kao da je gurnuta duboko u naša njedra i prekrivena debelim naslagama današnjice. Zajebala nas je ta današnjica i razni “moderatori” života koji su nam ponavljali da možemo i smijemo sve što mogu i smiju muškarci, ali nisu nas pitali želimo li sve to moći i smjeti.

Naputili su nas da gradimo kuće, vozimo avione, konstruiramo tenkove i kopamo rovove. Glupostima kojima su nam punili uši, potaknuli su nas da se dokazujemo muškarcima i sebi.

Umjesto da budemo to što prirodno jesmo, postajemo loša i neprirodna kopija nečega što nismo. Pritom se često i ne osjećamo pretjerano dobro dok sjedimo na neudobnim stolcu, raširenih nogu u smrdljivoj birtijetini. Doobro, ušle smo u njihov teritorij i sad smrdimo po ustajalom duhanu skupa s njima. Strašna fora!

Borimo se s lavovima i medvjedima, pa smo im dokazale da i to možemo. Okey?!

Svaki zadatak koji smo dobile, uspješno smo odradile, ali pitam se zašto? Zašto smo pristale da se nadmećemo i dokazujemo? Zašto nam treba da budemo ravnopravni u baš svakom segmentu života i da se kao babuni šepurimo tamo gdje nam to uopće nije trebalo?

Zar zato da bi danas veliki broj nas izgledao kao hodajući cirkus koji planduje od zore do zore? Je l’ poanta priče bila u tome da možemo birati? Pa jbga!

Zašto je žena pristala postati sve osim žene?

Veliki broj žena je izabrao da se pogubi u prividnim mogućnostima izbora, jer nas nisu učili da nam stvarne mogućnosti pružaju puno više i na, za nas prihvatljiviji način. Nisu nam dobronamjerno pokazivali koliko je lijepo biti dama, već su nas učili kako da budemo smiješna kopija muškarca.

Popušile smo cijelu tu pizdariju, pa zato sada svi skupa jedemo plastičnu hranu i nosimo plastičnu odjeću. Uz to se i jebemo same sa plastičnim penisima. Eto, dokazale smo da gotovo sve možemo same.

Za to vrijeme muškarci hodaju okolo besposleni i nepotrebni. Farbaju kosu iz žive dosade, depiliraju torzo jer nemaju pametnijeg posla, idu na psihotretmane i imaju tjedne termine u salonima za uređenje frizure na jajima. Jbmu mater!! Je l’ se i vama čini da se sve pobrkalo ili sam ja uzela krive naočale?

Prilazi mi neki dan spodoba i ne znam da li bi je oslovila s gospođo ili s gospodine? Poznanica mi priča puna ponosa da je zakazala termin za orošavanje vagine?! Jebote!! Ni sad nisam sigurna o čemu se radi?! Susjeda se hvali da je sama dovukla traktorom iz šume nekoliko stabala za ogrjev!

Prijatelj priča da maže nokte bezbojnim lakom jer mu se listaju. Na tržnici čovjek stoji i nudi tablete za potenciju, a malo dalje od njega žena gura neki auto skupa sa povelikim muškarcem u njemu.

Ljudi! Ajde da se prestanemo zajebavati i da vratimo stvari na mjesto. Ajde da opet žena bude žensko, a muškarac muško. Ne snalazim se u ovoj lošoj komediji i nije mi uopće smiješna. Molim vas!

Nemojte da od žene radimo muškarca, od muškarca budalu, a od svih skupa poludjelo krdo majmunčadi. To je loša i štetna zajebancija. To jednostavno nije fora!

Neki baner