Influencerice i ‘bolest’ zvana Instagram

Oceane El Himer, influencerica koja dolazi iz Francuske objavila je fotku gdje leti u avionu u poslovnoj klasi. Napisala je i da je u pitanju Monaco i da će let trajati cijelu noć. Ubrzo nakon, pronađena je fotografija s leta drugog putnika gdje se vidi da Oceane ipak sjedi u ekonomskoj klasi, s ostalim putnicima.

Nismo dugo čekali na njezin odgovor nakon što je izašla ta fotografija. Ubrzo se oglasila s objavom iz poslovne klase, sa sestrom, gdje obje pokazuju srednji prst i opisom da je ovaj put platila, da obećava.

“Bila sam na nekoliko letova kako bih stigla na jug, uključujući i jedan u ekonomskoj klasi. Potpuno prihvaćam činjenicu da putujem u ekoklasi, nisam tip djevojke koja se voli hvaliti novcem. Da, putovala sam i u ekonomskoj i poslovnoj klasi. I što? Gdje je problem, ne razumijem? U životu se događa puno ozbiljnijih stvari”, objasnila je Oceane na Snapchatu.

Pa se onda zapitamo zašto se imala potrebu objašnjavati ako prihvaća činjenicu da putuje u ekonomskoj klasi. Bi li se ikad izjasnila da je putovala u ekonomskoj klasi da je netko nije uslikao i objavio? Vjerojatno ne bi. No, tko smo mi da joj sudimo?

I ‘obični smrtnici’ paze na image

Mnogi od nas nisu poznati Influenceri pa paze na pozadinu svojih fotografija. Jedno je željeti lijepu pozadinu, prirodu, raskoš i slično. No, drugo je stidjeti se onoga što jesi. Svoje kuće, svog dvorišta, ekonomske klase i još drugih stvari koji se ne uklapaju u Instagram svijet. Svi smo mi ljudi. I svi pripadamo onom običnom u nama. Na kraju dana, svi zaspemo sa svojom savješću u krevet jednako i u skupom i u jeftinom. Svi putujemo svom nekome autobusom ili prvom klasom.

Neki baner

Najgore se stidjeti sebe. Uvijek će biti netko da vas prokomentira. Od toga da ste postali sponzoruša iako možda čak i niste. Da ste našli bogatijeg dečka da vas financira, iako ste možda na to zadnje gledali. S druge strane smetat će im i ako dečko radi za manju plaću jer eto što će vam on u životu. Smetat će im svašta. Vaša stara fasada, kauč koji ne želite ili ne možete promijeniti. Smetat će im i što se možete voziti 15 dati u autobusu da vidite dragu osobu umjesto da platite avionsku kartu. Smetat će im svašta, vjerujte mi.

U svemu tome najvažnije je da ste ne stidite sebe. Ni poslovne ni ekonomske klase. Da se ne izrugujete ni hvalite previše. Jer život nas na kraju svakoga dočeka na isto.

Instagram pravila življenja kojima većina robuje

Oceane će zaraditi lajkove i na jednoj i na drugoj objavi. Podržat će je i oni koji podupiru high life način življenja, ali i oni koji će reći ” pa vidiš, i ona se vozi ekonomskom klasom”. I sve je to u redu. Za par dana s novom objavom, stara će biti zaboravljena. I sve tako u budućnosti.

Ali važno je da ne nasjedamo. Važno je da se borimo protiv Instagram pravila življenja. Imale pratitelje ili ne. Patile od lajkova ili ne. Sve je to normalno dok god znamo granicu realnosti i onoga lažnog. Onda kad poznajemo sebe, onda kad se ne stidimo sebe, rekla bih da imamo najviše lajkova. Zar ne?

Foto: Instagram

Neki baner