Iva Šarić oduševljava nakon poroda! Ne brini! Ti ne moraš!

Iva Šarić rodila je prije samo tri mjeseca i već drugom objavom na Instagramu oduševljava svoje pratitelje izgledom nakon poroda. Prva slika bila u badiću, a sad je pozirala u tajicama i kratkoj majici. Njezin trbuh je ravan, istina, kao da nikad nije rodila, a ne da ima troje djece. I svaka čast Ivi. Pratitelji su oduševljeni. Hvale njezin izgled, to što je majka troje djece, što je tako brzo dovela liniju do savršenstva i komplimenti stižu da svih strana.

No znaš što? Ti ne moraš. Možeš, naravno. Nitko ti ne brani. Ali nemoj da si opterećena. Pogotovo ne nakon poroda. Ne brini se zbog kilograma koji su ostali. Ne brini se zbog sala koje visi. Na svijet si donijela novi život, novo biće i kako bi trebala izgledati? Baš onako kako izgledaš.

Bilo da si umorna od nespavanja ili masne kose jer je ne stigneš oprati često kao prije. Bilo da si sama većinu vremena pa slobodno vrijeme kad beba spava ipak biraš za nešto drugo. Bit će vremena da se posvetiš sebi, vjeruj mi. Bit će vremena i da rješavaš strije koje su dobila, i nokte koje nisi imala vremena da središ. Bit će vremena za sve nakon što zagrliš svoju bebu i kažeš da je vrijedno toga što sad ne ličiš na sebe. Ali hoćeš, vjeruj mi.

Ti si samo čovjek, nisi stroj

Isto tako, u redu je i ako imaš vremena za sebe. Ako se uspiješ srediti, dovesti liniju u red, uslikati se i opet sve to podnijeti bila nasmijana ili ne.

Svaka je žena posebna i drugačija. Svaka je žena za sebe. I tako i kao žena i kao majka. Na kraju, ne možemo znati kako je nekome u njihovoj kući, ali možemo znati kako je nama. I možemo znati da nije važno da se opterećujemo naslovima i slikama savršenih tijela nakon poroda. Ili ikad, uopće!

Kritike ženi nakon poroda? Samo od čudaka i neotesanaca

Ponekad se pitam zar su ljudi stvarno u stanju dati komentar na račun tijela žene koja se porodila nedavno? Mislim na negativan komentar. Naravno da jesu, ali mi je neshvatljivo. Znate li koliko toga žena proživi za tih 9 mjeseci trudnoće, a da ne pričam nakon poroda?

Neki baner
24sata
Iva Šarić / Foto izvor: Instagram

Znate li da joj je važnije da njezino dijete uspješno jede nego da ona skine koji kilogram? Znate li da se tijelo mijenja i da žena ne može puno toga učiniti s tim? Vjerojatno znate. Zašto vam je lakše uputiti negativan komentar ne znam.

Lijepa si baš takva kakva jesi. Sebi. I tom malenom biću koje u tebi vidi sve. Za ostalo, briga te. Nakon poroda ostavi društvene mreže i tijela s naslovnica ako ih ne možeš “podnijeti”, a ako možeš, svaka čast. Već si iznad njih.

Neki baner