Je li stvarno problem što dijete Maje Šuput sjedi ili…?

Maleni Bloom nema ni tri mjeseca, a već je poznatiji u medijima od većine bas koji ćemo pročitati ovaj tekst. Svoju popularnost u ovom slučaju duguje svojoj mami, dobro nam poznatoj, Maji Šuput.

Maja na društvenim mrežama često objavljuje slike svog malenog i naglašava kako uživa u majčinstvu. Dijete joj ne predstavlja “teret” i prikaziva nam to jao najjednostavniju stvar na svijetu. No, je li Maji stvarno lako? Neće nam pokazati.

Jedna od zadnjih objava je slika gdje Bloom sjedi na Maji Šuput. Što je sporno na toj slici? To što maleni nema ni 3 mjeseca, a već sjedi, rekli bi po komentarima. Ili je ipak problem što je to sin Šuputice? Maju je s nekim razlogom taj komentar zasmetao, u uklonila ga je.

Koliko je puta nečije dijete bilo u sjedećem položaju vrlo maleno, ali nitko im nije imao reći da to nije primjereno za tako malo dijete? Jer nije u pitanju dijete poznate osobe ili poza koja će završiti na internetu? Koliko je puta nečije dijete pojelo smoki koji je već pao na pod, a majki i ocu nije zasmetalo, ali nekome tamo je? Ili nije, jer nitko sa strane nije vidio?

Događalo se da beba leži na stomaku prije nego treba ili pak ne leži ni onda kad treba. Postoji dijete koje prohoda onda kad selo kaže da je vrijeme , a postoje i ono dijete koje prohoda kad se osjeti spremnim za to. Događalo se svašta da djecom suprotno od onog što netko kaže da treba ili ne treba. Događalo se da majka i otac odgajaju dijete po vlastitom instinktu i ide im dobro. Ili ga odgajaju po nekim pravilima i ne ide im dobro i nema pravila.

Neki baner

To što dijete od nepuna tri mjeseca već sjedi problem je samo Maje Šuput i njezinog muža, a ne naš. Danas sutra možda će biti problem neke stručne osobe za to, ali to mi ne znamo. A ne zna ni osoba koja je napisala taj komentar.

Ako ga već stavlja na internet onda zaslužuje i negativne komentare, zaključili bi. Čemu negativni komentari, zašto ne bi pisali samo pozitivno? Ali nismo svi isti. I tu sva priča u vezi negativnih komentara staje.

Mnoge majke će se prisjetiti trenutaka da svojom djecom gdje su iznenadila prijevremenim nečim. Ispala pametnija nego što se očekivalo od njih. Prisjetit će se i onih trenutaka kad im je netko sa strane govorio da je rano za nešto, ili da ne trebaju tako sa svojim djetetom ili da nešto trebaju. Sjetit će se i savjeta koje su prihvatili, ali i onih koje su ignorirali. I roditelji imaju potpuno pravo na to.

I sjetite se da nije važno šta ćete nekome reći, nego na koju ćete način reći. Savjet vam može dati i osoba koja nema djecu, a može biti dobar, isto kao što vam netko tko ima djecu može dati “loš” savjet. I to je u redu. Jer svako dijete je za sebe. I svaki roditelj je za sebe. Je li stvarno problem što Majino dijete na slici sjedi, ili što je to njezino dijete? Da zaključimo… Što bi rekli, ako ne možete pomoći, nemojte ni pogoršavati.

Neki baner