Kada od toga da si zavidna dođeš do toga da ti je žao zvijezda poput Britney?

Zrela si onda kad shvatiš da novac i slava ne znače i sreću. Zrela si onda kad shvatiš da posteri, članci, intervjui ne znače da ta osoba ima sve što poželi. Znače da ta osoba ne smije imati život kakav želi, znači da ta osoba svoje probleme mora skrivati radi svoje karijere. I gdje je tu sreća?

Ima li ikoga tko je ostao ravnodušan na priču koju je Britney zadnjih dana plasirala u medije? Teško. Ima onih koji misle da joj tako i treba i da je to zaslužila, ali tko smo mi da sudimo? Onima koje novac pojede, onima koji se izgube u slavi, onima koji puštaju drugima da im upravljaju životom i to kasno shvate?

Pjevačica je javno progovorila o situaciji sa skrbništvom koju nad njom ima njezin otac Jamie, a čini se, i cijela obitelj Spears. Jedna od izjava koja je sigurno ostavila traga je da je Britney zbog skrbništva prisiljena imati spiralu, koju ne smije izvaditi bez njihovog odobrenja i ne smije imati djecu ni brak, bez obzira na njezine želje.

Britney je otkrila da ovako živi 13 godina. Možete li zamisliti da vam netko 13 godina govori što je dobro, a što loše za vas?

“Skrbništvo ne funkcionira od početka. Nema smisla. Plaćam ljude da bi me kontrolirali. Radim od svoje 17. godine i ovo je zlostavljanje. Ne osjećam se kao da mogu živjeti svoj život.” rekla je Britney.

Osim toga, otkrila je i da joj skrbnici ne isplaćuju novac i ne puštaju je na odmor. U svojoj ispovijesti navela je i da želi da smanji odlaske kod psihijatra te kako njezinog psihijatra nije briga za nju. Kad god iznese nešto što ona želi, on je stavi na još jače lijekove koji ne djeluju dobro na nju i kaže joj da je teška osoba. Osoba koja bi ti trebala pomoći kaže ti da si teška osoba? Objašnjavati je suvišno.

Neki baner

Koliko smo shvatili u ispovijesti, pjevačica je najviše ljuta i razočarana svojim ocem. Kaže da mu se svidjelo povrijediti nju i imati kontrolu nad njom. Opisuje i kako je radila sedam dana u tjednu, bez odmora, u Vegasu. Usporedila je iživljavanje nad njom sa sex traffickingom koji postoji u Kaliforniji.

“Tjerati nekoga da radi protiv svoje volje, ne dozvoljavati im da imaju kreditnu karticu, novac, putovnicu, telefon i smjestiti ih u kuću s ljudima s kojima rade. Mislim, svi su živjeli sa mnom, medicinske sestre, zaštitari. Svaki dan su me gledali kako se presvlačim. Nisam imala nikakvu privatnost, čak ni vrata na svojoj sobi. Tjedno sam morala dati osam epruveta krvi” – navela je Britney.

Gluma da je dobro

Osim toga, kaže i da je lagala obožavateljima na Instagramu kako je dobro i kako je sretna. Zapravo, nije bila dobro. Bojala se s ovim izaći u javnost kako je ljudi ne bi osudili. Kako ne bi rekli da ima novac i što sad glumi? Ali je ipak skupila hrabrosti da to napravi. I osim onih koji su protiv nje, Britney je ipak skupila i podršku onih koji je podržavaju.

Nakon što su informacije o suđenju došle u javnost, mnogi poznati su joj pružili podršku na društvenim mrežama. Najsretniji zbog toga što Britney prvi put javno govori su fanovi koji su pokrenuli pokret #FreeBritney, koje je njezin otac Jamie nazvao teoretičarima zavjere, no godinama su govorili da je situacija upravo onakva kakvu je Britney opisala na sudu. Njezin otac preko odvjetnika je samo kratko poručio da jako voli svoju kćer i da mu nedostaje.

Ljubav koja boli nije ljubav

Kako izgledaju zlostavljači? Kako zvuče? Upravo tako. Vole onoga koga maltretiraju, i nedostaje im. Ne shvaćaju kakva je njihova ljubav. Koliko štetna može biti? U ovoj priči nije samo Britney ta koja treba pomoć. To je i njezin otac i svi oni koji ga podržavaju u tome što radi.

Okej, pjevačica ima prošlost kakvu ima. Ali tko od nas nema neku mrlju u prošlosti? Tko od nas još uvijek ispravlja neke stare greške? Nismo ni mi sveci. Ali smo ljudi. I čovjek si ako vidiš da nije u redu da jedna osoba koja može biti zdrava uz kvalitetnu pomoć ima smjernice kako treba živjeti. Čovjek si ako vidiš da nije normalno da ti roditelj kaže da ne smiješ imati dijete ili brak. Čovjek si ako vidiš da nije zdravo da radiš sedam dana u tjednu bez odmora.

Ima li djevojke ili žene 25 + kojoj Britney nije bila uzor? Pa i mlađima. Ima li one koja nije htjela plesati kao ona, pjevati kao ona, a i na kraju izgledati kao ona? Postoji li među nama ona koja nije imala poster u svojoj sobi na kojem je bila ova zanosna plavuša. Vjerojatno postoji, ali su rijetke. Tada smo joj zavidjele. Mislile da novac donosi sreću. Danas smo malo pametnije i zrelije, i želimo pomoći onima koji su zaglibili.

Moja podrška ide za slobodu. U ovom slučaju za Britney Spears, ali i za sve druge žene i muškarce kojima ta sloboda nije omogućena. Moja podrška ide za čovjeka koji je rođen da sam donosi svoje odluke. Podrška za slobodan život bez pravila koja su nam nametnuta, bez zatočeništva, bez fizičkog ili psihičkog maltretiranja. Moja podrška ide za sreću slobode koja ne ovisi o nikome i ničemu.

#FreeBritney

Foto: People.com

Neki baner