Kada ti je teško pogledati se u ogledalo, sjeti se da svatko zaslužuje ljubav

Mnogi od nas mole za ljubav, na jedan ili više načina. Pogreška koju gotovo svatko radi.

Tražimo privrženost od naših roditelja, prijatelja, partnera, pa i od naših kućnih ljubimaca. Želimo da nas svi vole.

Ljubav nije nešto za što trebate moliti. Ona se mora pružati dobrovoljno bez imalo sumnje, bez uvjeta i kompromisa, bez predrasuda, bez ultimatuma. Ljubav je poklon.

Znamo da mnoge od vas imaju svoje sumnje kada je u pitanju istina o ljubavi. Znamo da su mnoge od vas prve počele voljeti prije nego što je ta ljubav bila uzvraćena. I zato možemo razumijeti da mislite kako ljubav radi na taj način – da dolazi s cijenom; da morate nešto dati prije no što vas netko može iskreno voljeti. Ne vjerujte samoj sebi da morate tražiti, moliti za ljubav kako bi je dobili.

Neki baner

I vjerojatno smo sve mi bile u periodima besanih noći, uz pepeljare pune opušaka. Ako još niste, doći će i to Sve smo mi bile ispred ogledala. Praznim pogledom gledale svoj odraz dok pokušavamo rukom obrisati suze koje se gomilaju u našim očima i mrzimo kako jednostavno ne žele stati kada mi to želimo.

Sve smo mi bile u situaciji da se zapitamo: Koji vrag samnom ne valja? Zašto nisam dovoljna? Sve smo se mi prezirale jer smo bile naivne.

Ali nismo tada znale da nije problem u nama, nego u njima. Jer ne zaslužujemo ljude zbog kojih sumnjamo koliko vrijedimo. Njihovu ljubav ne zaslužujemo. Jer ako nekog iskreno voliš, onda ga ne uništavaš.

Mi zaslužujemo ljubav zbog koje znamo da smo više nego dovoljne – ljubav koja nas potiče da budemo bolje nego što smo bile jučer. To je vrsta ljubavi koji trebamo tražiti. A ona će tražiti nas jer smo vrijedne te potrage. To je ljubav koja će nam dati oči koje vide dobro u svemu.

Zaslužujemo nekog tko će svaki dan vidjeti ružu u nama, ali je isto tako hrabar da prigrli i trnje koje s njom dolazi; netko tko raširenih očiju može pogledati ravno u sve naše mane; netko neće odustati jer se čini da nema više nade.

Mi zaslužujemo nekog tko će nas natjerati da ostanemo bez obzira koliko smo tvrdoglave, nekoga tko će nas privlačiti natrag svaki put kad pokušamo otići.

Mi zaslužujemo nekog tko će uvijek potrčati za nama.

Izvor: Z&S
Neki baner