Kada mu bivša komentira ili “lajka” fotografiju… Zašto nam je tako teško prihvatiti takve odnose?

Megan Fox komentirala je fotografiju bivšem mužu, naslovnica danas kaže. Dosta portala prenosi upravo tu vijest, a posebno je to što je njezin bivši muž na toj fotografiji sa svojom novom djevojkom.

Brian Austin Green ispod fotografije napisao je: “Prošlo je zaista puno vremena otkad sam bio s nekim s kime uistinu mogu dijeliti život”.

No više je pozornosti izazvao komentar njegove bivše supruge koja je napisala:

“Zahvalna sam na Sharni” i stavila emotikon ljubičastog srca. Komentar je ubrzo nakon toga izbrisan, ali zahvaljujući budnom oku obožavatelja ipak je ostao upamćen.

Pretpostavljamo da nakon toga kreću razna pitanja jer se Brian oglašava na svom profilu i opravdava kako on i Megan ne podbadaju jedno drugo u komentarima. I da su u super odnosima, kako i žele biti radi djece. Možete li zamisliti na kakva je pitanja i komentare naišao kad se morao oglasiti i “opravdati”?

Neki baner

Jesmo li zaista sretni kad netko koga više nismo željeli i učinili ga svojim bivšim, zaista krene dalje?

Megan ima dečka. Njezin odabir i zamjena Briana već su naišli na mnogobrojne negativne komentare. No to je njezina stvar. Može li stvarno biti sretna radi bivšeg supruga? Zašto je to neshvatljivo? Zašto bi trebala biti ironična?

Mnoge od nas susrele su se sa špijuniranjem profila, bilo da je u pitanju naš muž, dečko, netko tko nam se sviđa ili s njim izlazimo. Govorit ću u ime žena, ali vjerujem da situacija može biti i obrnuta.

Nego… I ako već nismo saznale i pregledale profile njegove bivše ili nekoga tko mu je prisutan u životu, onda to pokušavamo saznati. Nakon toga postajemo ljubomorne na lajkove, na komentare, sumnjamo u sebe ili njega. Je li potrebno? Ako imamo vjere u sebe onda ne. Ali teško je kontrolirati ženske misli. Kada jednom zavrtimo film, teško to pustimo.

‘Ostao sam dobar sa svojim bivšom’ – rečenica od koje je zlo svakoj ženi

Bivše i nisu toliko problem ako su daleko od njega. Ako žive svoj život, ako imaju nekoga, ako su bile lažljive i slično. Gdje nastaje glavni problem? Kod onoga “Ja i bivša smo u dobrim odnosima”. Koja bivša i kako misliš u dobrim ste odnosima? Teško nam je to razumjeti, pogotovo ako u svom životu nemamo bivšeg s kojim smo u dobrim odnosima. A i tad je malo teško. Mi žene vjerujemo sebi, muškarcima baš i ne.

Onda nekako moraš prihvatiti činjenicu da je njegova bivša prisutna i da ne smiješ ljubomorisati radi komentara i lajkova. Ako su u to uključena i viđanja nastaje još veći problem, a on te uvjerava da mu je ona samo bivša. Pa zašto se onda još družite, prolazi ti kroz glavu. Odgovora nemaš. On uvijek ima neko jednostavno rješenje da smiri tvoju glavu koja bukti u takvim situacijama. Dogodi se da se nekad vrati toj bivšoj, dogodi se i da shvati da je nikad nije prebolio, možda se dogodi i samo navika i tko zna što već ne. Ali dogodi se i to da se toliko zaljubi u tebe da nema vremena za kave s bivšom. A ipak njezine komentare i lajkove više ne doživljava.

Teško je ostati prijatelj s bivšom. U korektnim odnosima, slažem se. Moguće je i izvedivo, ali biti prijatelj u pravom smislu te riječi ne ide baš. Pogotovo ako ste nova osoba u njegovom životu. I zamislite da od početka trebate graditi odnos znajući da je on “prijatelj” s bivšom. Gradi li vam se takav odnos? Sumnjam.

Bivši su bivši s razlogom. Ili ipak pretjerujemo?

Partneri i bivši supružnici koji imaju djecu ipak su nešto drugo. Mnogi od njih odluče sebe staviti iza djece pa misle na to kako će njihova djeca gledati na novonastalu situaciju. Onda se prilagođavaju tome.

Sa bivšom/bivšim ipak njeguju taj neki odnos koji vuče ka prijateljskom. Da naglasimo, jako je bitan i razlog razilaženja. Ne utječe svaki na jednako ponašanje isto. Zreli ljudi ipak više pažnje pridaju tome da s bivšim ostanu u korektnim odnosima. I uspijeva im. Ako su taj razlaz prihvatili onda i novi odnos prihvaćaju.

Zato, umjesto da se fokusiramo na bivše, fokusirajmo se na sebe i odnos u kojem se nalazimo. Recimo što nam smeta, ali ne pravimo drame. Pustimo tugu, razočaranje i ljutnju i prihvatimo novi početak kao nešto lijepo i novu stranicu našeg života. Ne trčimo pred rudo. Kada budemo vjerovali u sebe, neće nas moći pokolebati komentar neke tamo bivše. Znat ćemo koliko vrijedimo. Kako i do koje granice šta dopuštamo. Jer nije bez razloga bivša, bivša.

Foto: USA today

Neki baner