Ljudska glupost…

Tako prokleto ne volim neorganiziranost u poslu. Sve mora imati svoj red. Nisam perfekcionist, ali ako izgubiš ugovor koji bi firmu mogao koštati stotine tisuća kuna, onda ne da si neorganiziran – idiot si.

Ne znam zbilja gdje mi je best frend, našao tog luzera koji samo glumata komercijalistu, ali sreća pa i nakon 10 godina uspješnog poslovanja, sve provjeravam, radim kopije kopija (pranoja eto nije bezrazložna) i sve si bilježim.

Zbog balavca smo mogli ostati na cesti. Firma koju gradimo od kad smo sami bili balavci mogla je otić’ u vjetar samo zato što moj best frend ima potrebu “dat šansu malom od svojeprije”. Ma daj me nemoj…

To je prvi i posljednji put da sam popustio svom poslovnom partneru i najboljem prijatelju, da damo posao nekome samo zato što si je on dobar s njegovom mamicom, a “mali je tak vrijedan, ko kruhek”. I glup – da samo  napomenem.

Zaposlili smo 4 komercijalista. Stvarno nam broj 5 nije trebao, ali ajde ljudi smo, možemo, pomoći ćemo. Možemo dobiti i neki poticaj od države, malom treba radno iskustvo. Pa šta si mu tuntlo išao u ruke davati ugovor koji mu oči nisu smjele ni vidjeti a još manje prenašati negdje na kat?

Uglavnom mali nije ni kriv, koliko je balav, ali mi moj kolega nije jasan. Danas smo 4 sata proveli sjedeći i prepucavajući se oko činjenice da je nemaran. I da to što je netko nečiji sin, ne znači da treba odmah dobiti uvid u sve. Ne mogu vjerovati da nakon deset godina vođenja vlastitog posla može napraviti takvu glupu, početničku grešku.

Ugovor je srećom spašen. Sve što treba biti odrađeno, odradit će se na vrijeme. Nećemo plaćati penale, ali sad se opet vraćam u poziciju da moram sve i svakog provjeravati što radi. Ljut k’o pas i dalje sjedim u uredu, nabrijan na pola zemaljske kugle. Ne da mi se doma. Ne da mi se ni raspravljati više s Robertom.

Neki baner

Valjda je to samo jedan od onih dana za koji želiš da ti se više nikad ne ponove i nadaš se da ćeš zaboraviti.

I šta da sad s tim malim radim? Da mu dam otkaz zbog nečeg što nije ni kriv? Ili da ih obojicu naučim lekciji?

Moram prespavati…

heh

Marin

Neki baner