Mama Market – priča o entuzijazmu i nekim ljepšim, širim horizontima

Mama Market, hrvatska web shop platforma koja udružuje male proizvođače iz segmenta mama/beba/dijete proizvoda novi je projekt Tajane Knez, vlasnice webshopa Happy Tree. Obzirom da četiri godine na svom webshopu zastupa šest stranih brandova visoko funkcionalnih proizvoda za majke i djecu, ovim projektom okrenula se domaćim proizvođačima iz iste branše u kojima vidi veliki potencijal. Kao partner na projektu pridružila joj se Ivana Fakin, vlasnica Essenta agencije za web i marketing.

Više o projektu koji malim proizvođačima omogućuje zajednički nastup na tržištu pročitajte u nastavku.

Vodeći svoj web shop za mame i klince upoznala sam mnogo žena, većinom majki koje izrađuju vrhunske proizvode za  djecu i potrebe majčinstva ili nude razne usluge vezane za unapređenje života djece ili majki.  Iz razgovora s njima shvatila sam da im je svima zajedničko to što većinu energije ulažu u samostalnu borbu za svoje mjesto na tržištu.

Svjesna sam da je uspjeti moguće, no dobro znam koliko je teško samostalno probijati novu ideju, novi koncept ili novi proizvod na tržištu, te se na tom tržištu jednom kad ste pronašli svoje mjesto i održati. 

Nametnulo mi se pitanje:

Što kada bi malim proizvođačima pružili razvijeni i uhodani prodajni kanal za prezentaciju njihovih proizvoda tržištu, kako bi oni vrijeme mogli posvetiti razvoju svojih proizvoda?

Odlučila sam realizirati platformu koja će im to omogućiti. 

Mama Market vidim kao priliku za svakog malog proizvođača da svoje proizvode prodaje putem najprofitabilnijeg prodajnog kanala – WEBSHOPA, čime dobiva stalnu dostupnost proizvoda na tržištu 24/7, veći prodajni doseg i mjerljive rezultate. Ne zaboravimo i prodajnu podršku odnosno onaj administrativni dio za kojeg treba vremena i znanja (vođenje, održavanje, oglašavanje, optimizacija), a kojeg za članice obavlja nositelj platforme Mama Market.

Neki baner
Mama Market - priča o entuzijazmu i nekim ljepšim, širim horizontima

Na taj način malom proizvođaču omogućujemo da proizvod lakše plasira na tržište, da razvije svoj prodajni ili dodatni prodajni kanal, da lakše dopre do ciljne skupine i da svoj hobi pretvori u biznis ili već pokrenuti biznis digne na višu razinu i poveća svoje prihode. 

Misija Mama Marketa je dakle, stvoriti jaki prodajni kanal koji će malim proizvođačima omogućiti da budu vidljiviji i snažniji na tržištu, dok je vizija projekta tržištu pružiti jedno mjesto, na kojem s puno povjerenja mogu kupiti kvalitetne i sigurne proizvode i usluge.

Iznimno sam ponosna na suradnju s Ivanom Fakin vlasnicom Essenta agencije, koja je  prepoznala potencijal projekta i bez čije podrške poslovne i one iz srca projekt ne bi doveli do razine na kojoj je danas. „Hardware“ platforme je njenih ruku djelo. Suradnju na Mama Marketu nastavljamo dalje kao partenrice.

Mama Market - priča o entuzijazmu i nekim ljepšim, širim horizontima

Misija:

Mama Market projektom želimo stvoriti jaki prodajni kanal koji će udružiti male proizvođače i omogućiti im da budu vidljiviji i snažniji na tržištu. Projekt Mama market zamišljen je kako bi pomogli mamama i svima onima koji imaju kvalitetan proizvod za našu djecu da svoj proizvod lakše plasiraju na tržište, da razviju svoj prodajni ili dodatni prodajni kanal, da lakše dopru do ciljne skupine i da svoj hobi pretvore u biznis ili već pokrenuti biznis dignu na višu razinu i povećaju svoje prihode.

Vizija:

Mama Market tržištu pruža jedno mjesto, na kojem s puno povjerenja mogu kupiti kvalitetne i sigurne proizvode i usluge izrađene i osmišljene s pažnjom i ljubavlju kakvu samo mama može utkati u proizvod za dijete.

Ovim putem pozivam vas na stranice Mama Marketa kao potencijalne kupce koji će podržati hand and heart made proizvode. Hvala! www.mamamarket.hr

Neki baner