Moć jedne žene…

Izlazim ispod tuša i gledam se u ogledalo. Kapljice se slijevaju niz moje nago tijelo. Nije loše, volim ga. Radim na njemu. Uzimam peškir i lagano ga sušim kako bih utrljala losion. Volim kad mi je koža svilenkasta. Izlazim iz kupatila i raspakujem svilene čarape boje kože. Već znam šta ću obući i kako se našminkati. Volim to. Volim biti sređena.
Nakon desetak minuta opet stajem pred isto ogledalo. Natural šminka, klasična haljina boje šampanjca do koljena, svilene čarape i štikle. Parfem. Spremna sam. Idem na ručak s njima.
Mislili ste da se spremam za jednog, specijalnog muškarca? Ne, spremam se za trojicu. Mislite da je puno? Ne… U tom strašnom, poslovnom svijetu, moram se osjećati ženstveno. Uvijek mi pomogne. Jednostavno mi da samopuzdanje. Također, to je svojevrsna igra, mogu biti lijepa i sređena, i još pametna.
 Mislite da to što se sam se lijepo obukla mi daje moć nad njima trojicom? Mislite da će mi popustiti jer sam u haljini i jer eventualno lijepo mirišem? Ili što eto i oni smatraju da sam lijepa. Neće. Biti pametna je ipak na prvom mjestu.
Ali hajde što moram biti pametna dovoljno da se spremim za njihova pitanja, negodovanja i ko zna šta – moram biti pametna toliko da učinim da zaborave da sam žensko, ali da opet “manipuliram” na ženski način, jer će svaki od njih, po inerciji prvo pomisliti da sve što imam je izgled. Da ne izgledam lijepo, opet bi mislili da sam ružna i eventualno nedorasla zadatku.
I vi meni kažete da je lako biti žena? Nije!
Kad kažem “manipulacija”, onda mislim na onaj fini, decentni šarm koji mi žene koristimo uvijek smisleno. Nije to ništa strašno, nekad je osmijeh, nekad treptaj, nekada navođenje sugovornika  da kaže baš ono što želim da kaže. Protivnik sam klasičnog flerta u cilju ispunjavanja određenog cilja koji nije sex ili veza, ali taj šarm, prekriveno koketiranje je zasigurno najbolje oružje jedne žene.
Možda sve ovo smatrate podlim, posebno vi muškarci ili vi žene koje mislite da ne koristite ova sredstva, nazovimo to opet, manipulacije.
No, ja zasigurno tvrdim da svaka žena, ama baš svaka može pronaći način da manipuliše muškarcem, samo ako dovoljno obraća pažnju koje su mu slabe tačke. A one su, vrlo vjerovatno, vidljive u prvih nekoliko minuta razgovora o globalnom zagrijavanju.
Vrlo lako ćete znati da li ga činite nervoznim, da li mu se sviđate ili osuđuje vaš izgled, make up ili ste mu pak nezanimljive. Možete mu biti i prijateljski simpatične. Ono u čemu se svaka od nas često prevari je da misli da je najlakše manipulirati s muškarcima kojima se sviđamo. Možda na kratke staze. On će učiniti sve u datom momentu da vas odvede u krevet. Ako mu se dovoljno dugo smješkate da izvučete od njega ono što vam treba, super. Onog dana kada shvati da vas neće odvesti u krevet, tada ili uvidi da ste pametno odigrale pa vas počne cijeniti ili mu postanete totalno neizanimljivi, jer udarite na ego. Treće opcije nema.
100pcs-hot-sell-Vampire-Diaries-style-font-b-Cat-b-font-Catwoman-font-b-Mask-b
No, šta ćemo sa onim muškarcima kojima ste od početka neinteresantne, koji vas ne gledaju ni kao ženu vrijednu divljenja, a još manje kao ženu s kojom bi otišli u krevet – već isključivo kao poslovnog partnera i to manje vrijednog?  Ili sa muškarcima koji vas cijene zbog vašeg uspjeha, ali opet – ne vide vas kao ženu. E to je skupina s kojom je meni najzanimljivije. Oni ne koriste svoj šarm, oni ne navaljuju, oni se ne trude “slučajno” me dotaći. Niti ja njih. Njih najviše volim. I s njima se uvijek najbolje složim. Uživam u intelektualnim igricama u kojima često pobijedim, pa onda se samo onako, pitomo, ženski nasmiješim – ne da bih im udarila na ego, već čisto da pokažem da imaju jakog suparnika. Ništa drugo. Nekad ću pobijediti ja, nekad oni. To je to. Igra bez granica.
I da, žene manipuliraju, nekad više, nekad manje. Nekad kako bi dobile nešto, nekad čisto iz zafrkancije. Znamo da ste i vi muškarci nekada svjesni toga, ali vjerujte mi, često niste. I ne zaboravite, ne manipuliramo dobrim izgledom, on je tu samo da vas zavara!
Amazonka
Neki baner