Najbolje u što možeš investirati si ti!

Moraš shvatiti da jedina isplativa investicija jesi ti, sam sebi. Moraš naučiti da je sve prolazno, prigrliti prolaznost i ne odavati se lažnim idealima i lažnom sjaju. Trebaš razlučiti kako želiš živjeti, hoćeš li ostati u vječnom mraku ili ćeš krenuti na put preobražaja i svjetlosti?

Naravno da postoje mnoge materijalne stvari koje si za života želimo priuštiti i u što želimo uložiti svoj novac, vrijeme i trud kako bismo se osjećali bolje i živjeli onako kako smo zamišljali da ćemo živjeti.

No, najbolja i najveća investicija u koju moraš neprestano ulagati jesi ti. Trud, novac i vrijeme uloženo u svoj rast nemjerljive je vrijednosti.

Koliko se trudiš objasniti sebi sebe, shvatiti tko si i što si, kamo ideš i čemu stremiš? Poznaješ li svoje strahove, svoje tuge, svoje boli? Znaš li od njih iskoristiti ono najbolje, preokrenuti na dobru lekciju i izvući pouku, promijeniti vlastito ponašanje i ustaljene navike?

Usvajaš li dobre navike i obrasce ponašanja, boriš li se da izađeš iz nepovoljnih situacija, nadograđuješ li sebe svakodnevno?

Neki baner

Čime hraniš svoju dušu, čime svoj intelekt, a čime srce?

Kakvim ljudima si okružen, onima koji iz tebe izvlače najgore ili onima koji ti daju dodatan vjetar u leđa da nesmetano radiš na sebi i otkrivaš svoje boje?

Plašiš li se živjeti, tako što odbacuješ mogućnost rasta i ponašaš se jednako godinama?

Bježiš li od samih naznaka promjena, kako bi izbjegao moguće razočaranje i nepravdu?

Sve to, odraz je toga koliko zapravo voliš i cijeniš samoga sebe. Moraš shvatiti da jedina isplativa investicija jesi ti, sam sebi. Moraš naučiti da je sve prolazno, prigrliti prolaznost i ne odavati se lažnim idealima i lažnom sjaju. Trebaš razlučiti kako želiš živjeti, hoćeš li ostati u vječnom mraku ili ćeš krenuti na put preobražaja i svjetlosti?

Sve što u sebe uložiš, dvostruko će ti se vratiti. Nemoj mariti koliko vremena ćeš utrošiti, koliko novaca i godina je potrebno da bi postigao ono što želiš postići i naučio koegzistirati sa samim sobom.

Nemoj gledati na kraj, dok još život kušao nisi u potpunosti. Kraj je neizbježan, kraj će svima doći. A razlika se očitava u tome koliko smo živjeli na tom putu, koliko smo sebi slobode dopustili.

Nauči sebi biti prioritet, sebi biti broj jedan.

Ali, na zdrav i odmjeren način. Čovjek, da bi volio druge najprije mora spoznati i istinski voljeti sebe. Tek tad, od zdrave ljubavi prema sebi, on može dijeliti svoje darove i emocije na ispravan način s drugima.

I ne želiš ostati na istoj točki godinama, kuditi se jer nisi pokušao promijeniti svoj mentalni sklop, svoje navike, preobraziti strah u hrabrost. Znam, želiš napraviti sve ono što si naumio, bez obzira na to što isto smatraš nemogućim. A upamti, moguće je sve što poželiš. I nisu to prazne floskule, to ovisi o onome koliko investiraš u svoj razvoj na svim poljima života.

Da bi bio uspješan i dostojan najbolje verzije sebe, moraš se ponašati kao uspješni ljudi. Moraš shvatiti da su padovi samo dodatan izazov i poticaj da poradimo na kreativnosti i pronađemo deseti put do sebe i svega što želimo. Moraš njegovati svoju dušu, svoj um i svoj govor.

Ne suditi drugima, jer jednom si i ti bio u sličnoj koži. Ne razmišljati negativno, nego raditi na tome da u svemu pronađeš trunčicu nade i pozitivnosti. Ne možeš samo željeti, ako ne djeluješ u tom smjeru kojim se želiš kretati.

Da bi postigao sve, moraš dobro raditi na instrumentu kojim ćeš to postići.

Znaš, taj instrument si ti. Koliko se još trebaš uštimati, koliko toga popraviti i na koji način ćeš to napraviti, na tebi je. I bez toga znaš da ne ide na bolje. Sve dok postoji želja za promjenom, mora negdje duboko u tebi postojati i snaga koja će te gurnuti u tu promjenu.

Investiraj u svoje sposobnosti, investiraj u svoje hobije. Investiraj u svoju dušu i um, tako što ćeš živjeti pozitivno, vedro i neopterećeno unatoč problemima, jer biraš takav put. Biraš prestati kukati, i umjesto toga raditi s onim što imaš najbolje kako znaš.

U tome je sva mudrost, investirati kvalitetno svoje vrijeme i ambicije, korak po korak, pomno odabranim metodama kako bi jednog dana postao ponosan jer si došao do te naprednije verzije sebe. Svi mi zaslužujemo zaživjeti istinsku potpunost kao bića, i u ljubavi, i u poslu, i  u prijateljskim, obiteljskim odnosima, tako i u duhovnom, intelektualnom smislu.

Zaslužujemo voljeti sebe, raditi na svemu što volimo, zaslužujemo oprostiti si neke prijestupe i hrabro koračati dalje. Zaslužujemo otkriti sebe, prije nego li dopustimo drugima da otkriju nas.

I, ne pristajati na lažne kompromise, u kojima ćemo trgati komadiće sebe i ostavljati ih za sutra zbog nekoga ili nečega. Nema tu kompromisa, kada je u pitanju tvoje pravo da budeš ono što znaš da jesi.

Investiraj u hrabrost, izazove i nove promjene. Budi sebi dovoljan, tek tad će ti drugi biti jednako izvanredni i dostatni da ti oboje svijet i ostave svoje tragove.

Izvor: atma

Neki baner
Neki baner