Nikada ne molite ni za pažnju ni za ljubav

​Ne molite za ljubav one koji nemaju vremena za vas, one koji misle samo na sebe. Nikada to nemojte raditi.

Ne zaslužuju vas oni koji čine da se osjećate nevidljivo i beznačajno svojom ravnodušnošću. Vi zaslužujete nekoga tko svojom pažnjom čini da se osjećate važni.

Ljubav se mora ispoljiti, ali nikada ne treba za nju moliti. Kada morate to raditi zapravo doživljavate najveći izraz emotivne nepravde, neravnoteže koja karakterizira raspoloženje u vezi.

Zaslužujete nekoga tko priča malo, a radi mnogo. Ne zaslužujete nekoga tko vas traži samo kada je to njemu potrebno, već osobu koja je na vašoj strani čak i kada imate potrebu, a ne samo kada je u pitanju interes.

Zaslužujete nekoga tko, bez bilo kakvih očekivanja, vas pušta unutar sebe, osjeća vas i čini da se osjećate važno u njegovom životu.

Neki baner

Na kraju krajeva vrlo je jednostavno, osoba koju zaslužujete je ona koja kada ima slobodu izbora, približava se vama, cijeni vas i posvjećuje vam vrijeme i misli.

Ne postoji nedostatak vremena, već volje

Kažu da ne postoji nedostatak vremena, već volje, jer kada čovjek zaista nešto želi, zora se pretvara u dan, utorak u subotu i jedan trenutak se pretvara u mogućnost.

Također je rečeno da oni koji očekuju previše, ostaju razočarani i pate. Razumljivo je, dakle, da se moraju revidirati naša očekivanja i ubaciti u glavu “ne očekujte ništa ni od koga, samo od sebe”.

Jer nade i očekivanja su često (ne sve) osnova emocionalnih fijaska i zbog toga dolazi do nedostatka interesa za stavove drugih.

Tada promatramo što drugi rade ili kažu kao obmanu, osjećamo mnogo bola. Emocionalna bol djeluje na mozak na isti način kao i fizički bola.

U tom smislu morate napraviti važnu razliku, tj. morate dati psihološkom stresu važnost koju ima. Ne treba ignorirati čak ni jaku bol u trbuhu ili nepodnošljivu glavobolju.

Zašto onda ignorirati emocionalnu bol? Ne možemo dozvoliti da vrijeme izliječi bol, moramo raditi i naučiti lekcije koje nam pomažu, na isti način na koji bi prestali da jesti čokoladu ako bi otkrili da je to uzrok našeg bola u trbuhu.

To je veoma važno, jer u društvu postoji pogrešno uvjerenje da psihološko uznemirenje predstavlja znak slabosti i da će vrijeme izliječiti rane bez potrebe za “dezinfekcijom” ili zavojima i flasterima kako bi se spriječilo krvarenje.

Cijenite sebe, želite dobro jedni drugima

Posvetite vrijeme ljudima koji to zaslužuju, koji čine da se osjećate dobro. Ne molite za pažnju, prijateljstvo ili ljubav nikoga. Tko ti želi dobro, on to i pokazuje.

Zbog toga, ako proživljavate situaciju emocionalne nepravde tako alarmantno, zapamtite da:

Nemojte zvati one koji ne odgovaraju na vaše telefonske pozive. Ne tražite one koji ne osjećaju vaše odsustvo. Nemojte pisati i ne podčinjavate se ravnodušnosti koju su vam pokazali ignoriranim porukama ili neosnovanom tišinom.

Nemojte čekati one koji vas ne čekaju, cijenite sebe i prestanite da molite za ljubav. Kao što smo rekli, ljubav mora biti pokazana i osjećajna, ali nikada izmoljena. Tvoja ljubav treba da bude rezervirana za one koji ti žele dobro i razumiju te bez osuđivanja.

I ne zaboravite vrijednost vašeg osmijeha u ogledalu, volite sebe i cijenite sebe zbog svega što jeste, a ne zbog onoga što neko tko vas ne zaslužuje misli o vama. Želite dobro vama samima i shvatite da ako vas neko ignorira, to ne znači da ne treba da učinite sve što je moguće da se okružite s ljudima koji žele da budu u vašem životu.

Izvor: lamenteemeravigliosa.it / Obrada Amazonke.com

Neki baner