#Obožavam: Nekoliko last minut ideja za slatke blagdanske dekoracije

Uskrs je tik pred vratima i svi trebamo lagane ideje za brze i praktične dekoracije u zadnji trenutak, zar ne? Volimo ideje za dekor bez ikakve frke. Tako da danas dijelimo kreativne i jednostavne načine ukrašavanja kada nemate puno vremena!

Tulipani!

love leaf easter flower
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Oni su jednostavni, elegantni, cijenom pristupačni i dolaze u mnoštvu divnih boja. Ako ih kupite još u posve zatvorenim pupoljcima, potrajat će vam i tjedan dana.

Naravno pisanice!

Uz kuhanje jaja u luku, tu je i kuhanje jaja u najlonkama. Stari trik naših baka ali uvijek pali, jaja omotate cvijećem, djetelinom, malim listićima, dobro stisnete, stavite u najlonku pa učvrstite čvorom i samo rolate jaje po jaje i kuhate.

Za one željne nečeg posebnog može poslužiti i izbjeljivanje jaja tako da ih kuhate u octu. Sve što vam je potrebno je alkoholni ocat i voda.

Važan je omjer, želite li jako izbijeliti jaja te ste pri tom u lonac dodali pola litre vode, važno je da u lonac ulijete i pola litre octa. Kuhajte deset minuta, te nakon kuhanja isperite jaja pod mlazom mlake vode ali budite pažljivi jer im je ljuska sada tanja. Tako posvijetljena jaja možete ukrasiti na razne načine, pustite mašti na volju!

Neki baner
creative eggs in nest on table
Photo by Ioana Motoc on Pexels.com

Boje!

Dominantne boje za uskršnje dekoracije, nesumnjivo su pastelne, od žute do zelene, od narančaste do ružičaste. I s njima ne možete pogriješiti, međutim ako koristite puno cvjetnih aranžmana, pokušajte da vam boje ostalih dekoracija budu neutralne. Kombinirajte jarke tulipane, pisanice kuhane u luku koje su crvenkaste i bež tanjuriće.

Ako volite minimalizam, ove godine popularne su velike staklene vaze s tulipanima ili fuksijama, oko kojih po stolu možete staviti par sitnijih pisanica, svijetli bijeli ili bež stolnjak i postigli ste željeni efekt.

white egg with painted face and green leaves
Photo by ROMAN ODINTSOV on Pexels.com

Gnijezdo!

Ako niste baš fan minimalizma i volite proljetnu zaigranost, onda je gnijezdo najbolji izbor za vas. Ako imate veliki stol i naravno veliku obitelj, najjednostavnije je da u centar stola postavite gnijezdo. Najlakše ćete ga pripremiti ako isprepletete nekoliko grančica i postavite svježu travu, međutim, isplativija varijanta je travica od papira koju možete kupiti u svakoj trgovini.

Nekoliko fenomenalnih savjeta i još pokoju ideju više, možete pogledati u videu koji smo pronašli lutajući bespućima interneta u potrazi za idejama!

Neki baner