Ono što me čini sretnom

Budim se, jutro je, sunce se već pojavilo visoko iznad svih i ponosno dodiruje stabla, cvijeće i preostala  još uspavana stvorenja koja  nikako da otvore oči jer je prethodna noć bila duga ili jednostavno ne vole svjetlost…

Cvrkut ptica je toliko intenzivno lijep da niti ne palim radio koje inače često znam upaliti jer obožavam muziku,nego jednostavno otvorim prozor i puštam te vesele zvuke čarolije i nastavim pripremati mirisnu kavu i doručak onako po svojoj mjeri s kakaom, lijepim kruhom, svježe iscijeđenom narančom i pekmezom od šljiva.

Trenuci za pamćenje

Treba mi neko vrijeme da priredim doručak i da onako jutrom zaigrana zahvalim životu na svim tim blagodatima koje vrlo malo ljudi uopće i primjećuje kao takve, često se sve to uzima zdravo za gotovo i vrlo često smatra kao nešto što je uobičajeno, što se podrazumijeva.

I  dok tako radosno pripremam doručak prisjetim se  lijepih trenutaka provedenih s prijateljicom prije nekoliko godina, u njenom vrtu, dok je još rosa bila  na biljkama i cvijeću a sunce se tek namještalo na visini kako bi se dobro pozicioniralo za taj dan.

Sjećam se pozvala me na doručak u vrtu, u svim tim mirisima i šarenilosti prirode i mogu reći da taj trenutak nikada neću zaboraviti.

Neki baner

Mirisi doručka, cvjetnog vrta i cvrkuta ptica uspjeli su mi se duboko urezati u pamćenje da se samim prisjećanjem pojavi onaj veseli osmijeh na licu koji me vrati u te trenutke i odmah razgali srce i ljepotom oboji moj novi dan.

Zahvalnost

Lijepo se prisjetiti takvih trenutaka, moći ih primijetiti i biti zahvalan na njima.

Nisu to trenuci koji nam se podrazumijevaju, to su trenuci koji su nam darovani, koji nas ispunjaju ljudskošću i kroz koje izrastamo u neka radosnija i zahvalnija bića.

A zahvalnost je jako važna, nikada ne mogu prestati dovoljno ponavljati koliko je zahvalnost bitna u svačijem životu.

Ako još nismo zahvalni trebali bismo naučiti biti zahvalni, jer zahvalnost nas uči kako biti dobar prijatelj, kako njegovati ljubav u svojim odnosima, kako prepoznati što je neljubav i kako pravilno birati osobe i trenutke.

Sposobnošću bivanja zahvalnim učimo nadalje kako ne osuđivati ljude i njihove odluke nego svjesno prihvaćati sve nadolazeće situacije i naučiti birati način reagiranja na situacije, a u isto vrijeme dati si izbor za odabir vlastitog života i osoba koje ćemo za sebe odabrati.

Prepoznavanjem vrednota do kvalitetnijeg odabira

Pravilnim odabirom osoba koje nas obogaćuju kao ljude, koje nam omogućuju da rastemo u odnosima i koje nas čine sretnima i ispunjenima učinit ćemo sadržajnijim vlastiti život.

Prepoznavanjem trenutaka sreće i zadovoljstva, priskrbit ćemo sebi mnoštvo novih istih takvih trenutaka i učiniti ih nezaboravnim i vrijednima.

Takvi trenuci se pamte, takvi trenuci nas čine sretnima, oni nas obogaćuju i oplemenjuju.I jedino takvi trenuci su ono pravo bogatstvo koje čine život sadržajnim.

Jedino njih nosimo sa sobom, jedino oni nas usrećuju i jedino njih nam nitko nikada ne može oduzeti.

Neki baner