Orhideja…

Crnokosa djevojka, širokog osmjeha i glasnog svjetonazora. Kreće se pravocrtno, zaključuje brzo, misli jasno i govori razgovijetno. Ne spušta pogled, niti saginje glavu.

Mene svi moraju voljeti! – kaže ona i pritom gleda ravno u oči. Ozbiljna je!

Trebaš nekog da ti natrlja nos, ta je! Nema boga da će ti reći da si u pravu kad nisi i još ćeš dobiti konciznu i jasnu prodiku. Razreže te kao laserom na sastavne dijelove, pa te spoji i dovede u ispravno stanje.
Na kraju još kaže:

⁃ Ozbiljna sam!

Jebote! I štokovi od prozora su ozbiljni kad ona popizdi, ali se zato i crijepovi na krovu smiju kad je sretna. I sebe drži u stavu mirno!

Ima svoja osobna pravila i vječiti problem s njima. Ako je bolesna, pravac u teretanu. Ako je zdrava onda može gluvarenje po gradu. Nema kod nje “ne mogu”, jer ako ne može, baš onda može. Niti si povlađuje, niti se štedi.

Neki baner

Direktna, jer joj je ćeif. Jasna, jer ima red u glavi. Temeljita, jer je tako naučila. Ode li kakvom stranputicom, opali si šamar i prstom si pokaže put, pa se slijedi.

Kad voli, voli bez kompromisa. Ako ne voli, možeš se jebati. Ne zabada nos u tuđe dupe, a svoje čuva kao tvrđavu.
Kad ju zanima, ona raščlanjuje, kopa, uči, secira, proučava, bdije, provjerava, traži… Ako ju ne zanima, opet se možeš jebat’.

Nema boga da ju natjeraš ako neće, niti da ju spriječiš ako hoće.

Tvrdoglavo magare je za nju goli kurac, a rođena je sestra slatkom, nježnom leptiru. Kontra je cijelog svijeta i u suglasnosti sa svim humanim i prirodnim zakonima.

Kad hoće mir, ona je mir. Kad hoće dernek, sama ga složi. Nek si joj rekao “nemoj”, već je krenula. Ako zatrebaš – ona ima, ako želiš dati – uzet će.

Ako si naumio iz nje izvući nešto što ne želi, odjebe te u 3 riječi i s jednim okretom na peti.

Momci? Ćorak!

Carica odlučuje kad će se zaljubiti, kad neće. Nije ona tamo neka koju možeš zavitlati kad poželiš. Ne paše li joj termin i doba godine, ništa od toga. Odjebite!

Ona misli da svoje srce drži čvrsto u svojim rukama, a ja znam da će već naići neki mangup koji će to srce jednostavno uzeti i pospremiti u unutarnju džep sakoa.

Sama je dok tako hoće, a zaljubiti će se kad je bude volja- rekla je onomad.

E, sad nedavno kaže da će razmisliti bi li se zaljubila. Znala sam – rekoh ispod glasa.

Kicoš neki, pomislila sam. Dok on nabroji do pet, ona će zaboraviti gdje je zaturila njegov broj. No, jbga… Orhideja je ipak umjesto njegovog broja, zaturila svoje srce. S vlastitim razumom se lijepo rukovala, potapšali su se po ramenu i rastali se kao ljudi. Zaljubila se vrlo utemeljeno i elokventno, sasvim prostodušno i koncizno.

Objavila je to isto tako jednostavno i direktno. Pljas! Volim i odlazim. Haa?? Čekaj, kud ćeš? Upoznajte se prvo!!

Ali, već je zapravo otišla iako je još tu…. skakuće po putu i pjevuši. Niti čuje, niti vidi. Samo voli.

Ime joj je Orhideja, srednje ime Ters, a prezime Ljubav. U osobnom vodenom žigu piše joj “odjebi!”, a u pogledu sva nježnost ovog svijeta. I de, nemoj ju voljeti ako smiješ!

To be continued…

Viktorija Herak

Neki baner