Putovanja u jednom smjeru

Putovanja su uvijek bila dio života. Bilo da se radi o selidbama osobnih stvari, srca, osjećaja ili cijelog života, bila su i bit će dio nas. Netko navikne nositi puno, a netko malo. Netko se prelako odvikne, netko nikako.

Ono što je važno kod svake vrste putovanja je da ponesete sve što je srcu blizu i drago, bez obzira je li oštećeno ili je novo.

Ono što je srcu blizu i drago, čak i nepotpuno, važnije je od onoga što nije. Ponekad ne vidimo dobro što je važno, a što ne. Sebe sačuvajte od krivih poteza. Loših odluka i žaljenja. Ne slušajte svijet jer svijet neće živjeti s vama. Nije važno ni ako pogriješimo dok god to možemo ispraviti. Dok se možemo okrenuti sebi.

Pogled unazad

Kod svakog putovanja treba se osvrnuti natrag. Da upamtiš zašto i kakvo ostavljaš to što ostavljaš. Pa i ako se odlučiš vratiti da znaš zašto i da znaš je li vrijedno. A ako ne odlučiš, da znaš zašto si odlučila otići.

Nemoj se sramiti i ako kreneš bez kofera. Nekad srce ne želi za sobom vući teret koji mu nije potreban.

Možda ne razumiješ sad, ali jednog dana sigurno hoćeš. Jednog ćeš dana shvatiti zašto si morala preseliti bez nekih ljudi, stvari, uspomena. Iako si se u sebi kidala. Iako si mislila da bolje nikad neće doći, a došlo je.

Neki baner

S druge strane, ako ti je kofer pretežak, srce zna zašto je to tako. Koliko god nam mozak bio prijatelj u teškim i lakim fazama života, srce je tu da nas podupire. Bez obzira na sve. I uvijek moramo naći granicu između srca i glave. S razlogom imamo oboje i s razlogom se u osjetljivim životnim situacijama javljaju oboje.

putovanja,

woman in white short sleeved dress holding brown leather suitcase
Photo by Daria Shevtsova on Pexels.com

Karta u jednom smjeru

Nije lako, nekad je i preteško. Nekad se pitamo zašto se to nešto događa nama… Ponekad ne možemo shvatiti, i nemamo koga ni okriviti.

Teško je odlučiti preseliti sebe u bilo kojem smislu. Teško je izaći s jednog puta da bi krenuo na drugi. Nije lako putovati. Zato kada kreneš na putovanje u bilo kojem stadiju svog života, kreni s kartom u jednom smjeru. A onu povratnu sačuvaj negdje, za svaki slučaj.

Neki baner