Shannen Doherty pozirala bez šminke

Da ponovimo, Shannen Doherty pozirala je bez šminke. Znači, postalo je vijest to što je netko pozirao bez šminke. U ovom slučaju, netko poznat. Neće se naravno napisati vijest o društvu nepoznatoj osobi i njezinom potiranju bez šminke. No, Shannen je odlučila izaći iz zidova koji znače ljepotu i pozirati bez šminke.

“Gledajući filmove večeras, primijetila sam da postoji malo ženskih likova s kojima bih se mogla povezati. Znate, žene bez filera, bez botoksa, bez liftinga lica. Žene koje su prihvatile svoje lice i iskustvo koje ono pokazuje. Preživjela sam puno. Da, rak, ali i više od toga. Sad se prihvaćam. Konačno. Gotovo je s percepcijom ljepote kakvu guraju Hollywood i magazini i pokušavaju nas uvući u to. Želim vidjeti žene poput mene. Žene poput nas” objasnila je na Instagramu.

Je li Hollywood samo u Hollywoodu?

Nije. I toga smo svjesni. Svuda oko nas plasiraju nam neke standarde ljepote. Nešto što tako treba. Bilo da je u pitanju kosa, garderoba, šminka itd.

Je li vam se ikad dogodilo da izađete bez šminke, a netko vas pita što vam je danas? Jeste li bolesni? Imate podočnjake? Niste se naspavali? Meni je. I kako onda reagirate?
Netko od nas reći će da ga boli briga kao što stvarno i je. Druga će se pitati zašto ipak nije stavila šminku. Treća će propasti u zemlju od srama. I mnogo drugih primjera.

Šminka je postala nešto bez čega žene danas skoro i ne napuštaju kuću. Problem je što ni šminka više nije decentna, nego je stavljamo u toliko slojeva da nas je nemoguće doživjeti kao prirodne.

Neki baner

Društvo je uvjetovalo standard ljepote i teško da tu možemo nešto postići. Za sebe i ljude oko sebe, da. Osjećajući se ugodno kad izađete bez šminke veliki je plus za vas.

Prije nego otvorimo sliku nekoga bez šminke, možda da kažemo bravo. Onda da gledajući sliku ne tražimo mane, nego pozitivne strane. Ožiljci, ne-nacrtane obrve, trepavice bez maskare, bore, akne i ostalo da nađe svjetlo na našem licu.

Nitko ne kaže da se ne trebamo šminkati. Naravno da trebamo, dati si oduška, sijati, slikavati se i uživati. Ali isto tako ne osjećati se posramljeni ako smo napustili našu kuću bez šminke. Ako smo se uslikali bez nje…

Doherty kaže da želi vidjeti žene poput nje, poput nas. Jer sve smo mi bez šminke u jednom dijelu našeg dana. Sve smo mi savršeno nesavršene. Žene kojima ne treba šminka da se pokažu u punom sjaju. Hvala Shannen! Hvala ostale žene!

Foto: Instagram / 24sata

Neki baner