Slatkopedija – najslađi hrvatski portal krije divnu sestrinsku priču

Iza jedinog hrvatskog novinarskog portala specijaliziranog za slastice i slastičarstvo združenim snagama stoje sestre Kate Bošković i Mirjana Bošković Smrekar, a vjetar u leđa dala im je najstarija sestra Jelena Bošković.

Već gotovo tri godine hrvatski slastičari, čokolatijeri, sladoledari i drugi sudionici najslađe industrije imaju samo svoj portal – Slatkopediju, jedini hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo. Medij je to koji je odlučio u prvi plan staviti one koji su često zapostavljeni, a koji nam svakodnevicu čine toliko slađom. 

Kako je sve počelo?

A cijela ova slatka priča krenula je prije nešto više od tri godine, kada je tada 27-godišnja Kate Bošković, diplomirana novinarka iz Splita, jedne siječanjske večeri, razmišljajući o nekim slatkim temama, shvatila da takav portal nedostaje na hrvatskoj medijskoj sceni i da je vrijeme da ga pokrene. 

Nešto više od četiri mjeseca kasnije, u lipnju 2017. portal je ugledao svjetlo dana. Uz Katu, urednicu portala, ravnopravni član redakcije od prvog je dana njezina sestra Mirjana Bošković Smrekar, koja na portalu radi kao novinarka. „Mirjana i ja smo oduvijek dijelile sve naše uspjehe, želje, snove i ideje i zato bi mi bilo nezamislivo ovako veliki projekt raditi bez nje. Osim toga, tu je i naša najstarija sestra Jelena koja je našoj Slatkopediji dala ime, ali i prijeko potrebna financijska sredstva za samo pokretanje.“ – ističe Kate.

Gotovo tri godine kasnije, Slatkopedija je dobro poznato ime u slastičarskom svijetu, i to ne samo u Hrvatskoj, već i u susjednim zemljama, osobito Srbiji i Bosni i Hercegovini u kojima Slatkopedija bilježi veliku čitanost. 

Neki baner

„Ponosne smo na sve što smo u ove tri godine napravile. Činjenica je da smo stvorile medij kojemu vjeruju i profesionalci i amateri, velika imena i potpuni početnici, oni koji s nama dijele svoje znanje, ali i oni koji tek uče. Postale smo tako sigurna adresa za sve koji žele saznati novosti i informacije iz slatkog svijeta.“ ponosno pričaju ove dvije sestre. 

Tu su i novi projekti!

Iako su od samog početka naglasak stavljale na novinarski pristup slastičarskom svijetu, svoju kreativnost nisu mogle zadržati samo na stvaranju portala. Malo prije Božića prošle godine pokrenule su i webshop u kojem su ponudile kreativne majice i torbe sa šaljivim natpisima i neodoljivim ilustracijama. „Naše ideje i natpisi dobili su sasvim novu dimenziju zahvaljujući prekrasnim ilustracijama koje potpisuje dizajnerica vizualnih komunikacija Matea Erceg.“ – ističu Kate i Mirjana, najavljujući da su u pripremi i novi proizvodi, a prve će na redu biti majice za muškarce. 

Ideja i planova za budućnost ovim sestrama ne nedostaje i vesele se svemu što ih u budućnosti čeka „Svjesne smo da smo tek ‘zagrebale’ po površini slatkog svijeta i veselimo se svim lijepim projektima koje nam budućnost nosi.“ – optimistično na kraju poručuju sestre koje su zasladile hrvatsku svakodnevicu. 

Fotografije: Slatkopedija

Neki baner