Sponzoruše…

Ajmo malo o sponzorušama. Dakle, siguran sam da većina vas gleda na njih sa podsmijehom i omalovažavanjem. Ja više ne. Niti najmanje. Čak im se malo i divim. Jer znate što? Nije mala stvar držati nekog pod ruku ili leći s njim, a ne voliš ga.

Ma nije čak ni da ga ne voliš. Nego ti se gadi i odvratan ti je. Gadi ti se način na koji priča, gestikulira, jede, vozi svoj skupi auto. Ali, ne gade ti se njegove pare i luksuz koji ti pruža. Uživaš odlaziti s njim na najskuplja ljetovanja, zimovanja, shopping u inozemstvo, u spa centre, ručkove u elitnim restoranima. Uživaš da se netko na najbolji mogući način brine za tvoju kosu, tijelo. Uživaš u skupim krpicama. I on ti to sve omogućava. I nije mu problem. Zašto? Vrlo jednostavno. Zakon ponude i potražnje.

Sponza

Znači, on kraj sebe želi ženu koja izgleda vrhunski, vamp ženu, atraktivnu, za kojom će se svi okretati. Koja je svoje savršeno tijelo bez mane utegnula u neki minijaturni Chanel ili Dior kompletić. Uparila to sa cipelicama nekog poznatog brenda. On želi kraj sebe imati ženu koja kad je vide zaustavlja promet, koja kad uđe u klub natjera sve da se za njom okrenu. E, to taj frajer sa parama želi. On u tome uživa. Jer ima najbolje. Ima prvoklasnu curu. Želi da mu drugi muškarci zavide, a nju žene da gledaju poprijeko. Jer, on ima trofej. Ono što drugi frajeri isto žele.
A nemaju.

Znam jednu curu iz društva, koja me i inspirirala za ovaj tekst, koja je jednom prilikom izjavila ovo – Mene dosta cura osuđuje da sam samo sa bogatim frajerima. Ali stvar je u tome što kad te cure frajer ostavi onda one ostanu ucviljene, u suzama, u depri. Iskoriste ih i odbace. Kao krpu. Kao potrošenu igračku. Briga ih za njihove emocije. A vidiš, ja tu ne gubim ništa, nije se poigrao mojim emocijama, iskoristio me. Ja od njih ne odlazim bez ičega, iskorištena, izmanipulirana i povrijeđena. Dobila sam što sam htjela. I otišla.

I tu nije ništa sporno. Nitko nikome ne radi nikakvu štetu. Ona želi najbolji mogući luksuz, on želi najzgodniju curu. I oboje su dobili što su htjeli. I zašto osuđivati nekoga da je sponzoruša? Neka je, njezina stvar. Nije ona zato bolja ili lošija od tebe. Ona samo voli ugodan život. I to si je omogućila. Ti isto želiš ugodan život, ali ga provodiš u nekom uredu od 8 do 4, ili na nekom drugom radnom mjestu. Njoj je tvoj način života glup. I besmislen. Ona sve to što ti zaradiš za mjesec dana potroši u jednom danu. Malo je i reći. Ona je našla način kako da unovči svoj izgled. Dobit će stan, auto, otvoriti neki salon ili dučančić. I zbrinuta je za cijeli život. Briga je. Ti je omalovažavaš i misliš da je glupa. Eto,ispada da i nije baš glupa. Osigurala si egzistenciju. I njoj je odvratno što treba slušati spiku nekog seljačine. Ali smješka se i trpi. I tebi je teško sjediti u šugavom uredu i slušati svog šefa za kojeg misliš da si pametnija od njega ali svejedno se smješkaš i trpiš. Nema razlike. Svaka od vas izabrala je svoj životni put. Svakoj od vas je smiješan i zatupljujuć onaj drugi. Ali svaka od vas ima pravo na to. I taj frajer koji ima brdo para, ima pravo izabrati koga će voditi pod ruku. I svima dobro.

Neki baner

A kad se fino nakupi para nađe si nekog tipa, uda se i briga je. A udaju se itekako. Uvijek se nađe neki koji nije imao pojma što mu cura radila prije. I ako se luđački zateleba u nju ne sluša priče ako stignu do njega. Ženi je i točka. Tako da, eto, uopće ne osuđujem te cure. Mislim da se itekako nagutaju raznih sranja da bi došle do onoga za čim teže. Ali što je najbolje, one to sve i dobiju.

Lovro

Neki baner