TikTokerica pokrenula lavinu: Ona rađa a ti se ubijaš od alkohola?

TikTokerica Andreja K. nedavno je uputila pitanje koje nemamo priliku tako često čuti, a to je; je li u redu da se muškarac opija dok žena rađa?

Ono što je uspjela sa svojim pitanjem je potaknuti raspravu za i protiv. Dok je s jedne strane žene podržavaju u tome da to ipak nije u redu, muškarci su nešto glasniji i izruguju se s tim pitanjem. Što vi mislite o tome? Je li u redu da muškarac opijanjem proslavi rođenje svog djeteta ili ipak ne?

”Svaki put kad žena rodi, otac djeteta će se u većini slučajeva ubiti k’o majka negdje s prijateljima, da bi navodno obilježio i proslavio to što je postao otac. Meni je to toliko ružno zato što je žena koju ti navodno toliko voliš, žena koja je tebi podarila to dijete proživjela toliku traumu fizički i psihički. Treba tvoju potporu, podršku, ljubav, sigurnost i tebi je prioritet otići se napiti s prijateljima, a ne biti uz tu ženu i to dijete. Ne znam, meni automatski muškarac zbog toga padne u očima” zaključila je u videu koji je objavila na TikToku.

Uvrede na račun činjenice da je tiktokerica

Prije svega muškarci su u komentarima ispod objave o ovoj vijesti uglavnom vrijeđali ovu djevojku jer je tiktokerica.

Po njima to nije nikakvo zvanje koje im ima pravo držati ikakve prodike u vezi toga kako će oni proslaviti rođenje djeteta. Pa su spominjali sokove, vodu, odlazak u crkvu i slično da bi opravdali da je ipak u redu da se odu napiti s društvom.

Neki baner

S druge strane žene su ipak bile malo pristranije i navodile kako im muškarac treba biti potpora, nebitno je li uz njih ili na telefonu. Kako moraju osjetiti da je prisutan jer se ona u tom trenutku osjeća toliko sretnom i toliko ranjenom u isto vrijeme.

Klasično, duboko ukorijenjeno nerazumijevanje između spolova

Jedno je sigurno, u ovoj raspravi muški i ženski spol nisu se baš razumjeli. Andreja je postavila dobro pitanje o kojemu se ne priča mnogo jer se pretpostavlja da to tako ide. No tko kaže da ide? Mora li tako? Ili si ipak veći ako ostaneš uz nju, a za alkohol ostaviš neko drugo vrijeme? Kad i njoj bude bolje. Ili se ipak piše da se muškarac mora opiti.

Nažalost, muškarci ponekad nisu svjesni kroz što je sve žensko tijelo prošlo da bi na svijet donijelo to njihovo dijete. A o psihi da ne pričamo.

U ovoj raspravi ni jedni ni drugi neće pobijediti. Samo će se prepoznati i otkriti. Pa da vidimo i mi što nas sutra čeka. Ili nas je već dočekalo?

Foto: Instagram

Neki baner