U redu je, malena…

Djevojčice, nisu ti nikad rekli ono što je trebalo da znaš. Mislili su da nećeš biti takve sudbine i da ti neće trebati lekcije iz tamne strane života. Ali eto, ti ipak jesi. I eto, trebalo je da ti kažu. Ušla si u svijet tame potpuno nespremna, bijela i čista kao suza. Nenaviknuta na surovost i hladnoću kakvu može samo jedno muško srce da proizvede i pruži.

Nisi znala da su njegove tople riječi samo zamka za tebe takvu.

Nisi znala da zapravo nije mislio ništa od onoga što ti rekao i obećao da će ispuniti. Nisi znala uopšte da se neka obećanja nikada ne ispune i da neki ljudi ne poštuju svoje riječi. Bila si zbunjena. Bila si zaljubljena.

Nemoj sebe da kriviš, ko se ne bi zaljubio u te oči koje su djelovale tako iskreno i gledale te kao da si najdragocjenija stvar na ovom svijetu? Ko se ne bi oduševio da čuje sve te divne riječi koje su te lijepe usne rekle? Bila je to zamka a zamke često ne primjetiš i ne možeš da zaobiđeš. Često ni ne shvatiš da si zapela u neku od njih sve dok već ne bude prekasno.

Nije teško prevariti dobro srce, neka te to tješI jer tvoje je upravo takvo, dobro. Ne možeš prevariti onoga što uvijek nešto krije i muti jer on baš zato što je i sam takav vječito je spreman i stalno je na oprezu od toga da ga neko za nešto ne prevari. Zato ti ništa nisi primjetila.

Neki baner

Znam da sad misliš kako je mana što si takva kakva jesi, da misliš kako si glupa ali vjeruj mi da nisi. I dalje si ono malo neprocjenjivo zlato koje tek treba da shvati koliko život može biti lijep. I dalje se u tvom pogledu naziru ostaci one čistoće i čiste bezazlenosti. Samo ovoga puta sve to dolazi u paketu sa oprezom. Sa puno, puno njega.

Želiš da promjeniš sebe, jel da? I uopšte ne znaš kako.

Kako da znaš da li si ispravne izbore odabrala i donijela prave odluke kad ti iz ove perspektive sve izgledaju pogrešno? Vrijedi li minut sreće za dane ćutanja? Da li je vrijedan minut njegove ljubavi za sate tvog bijesa, ljutnje i bola? Trebala si mu biti sve. Trebao te čuvati i trebala si biti bitna. Trebala si biti voljena. Voljena žena se čuva kao malo vode na dlanu i paziš da ne sklizne jer je dragocjena.

U redu je, malena...

Teško je malena, teško je ovo sve. Teško je suočiti se sa životom i na kraju krajeva sa samim sobom i reći sebi u pola face da si bila budala. Teško je suočiti se sa vlastitim porazima kada znaš koliko je bitka krvavo plaćena, kada znaš kolike su žrtve prinesene i koliko sebe si u svemu tome izgubila.

Teško je gledati ga kako ti se nakon svega toga smije i kako ga nije briga. Kako te odbacuje kao da si prastari i nepotrebni otirač koji se nakupio prašine pa ga sad odbacuje da mu ne smeta i da mu tu ne stoji.

A ti pamtiš svaki taj korak koji te je doveo do toga da budeš tu gdje si sada.

Pamtiš svaku bol svaku suzu i svaki trenutak kad je bio đubre a ti sebe sputavala ne bi li našla se na istoj razini sa njim. A znala si, priznaj djevojčice, znala si negdje duboko u sebi da nećete uspjeti. Znala si da ćeš jednom posustati, da ćeš se umoriti.

Samo nisi znala da će to doći tako brzo, da će silina njegovih udaraca biti toliko jaka da će te već sada baciti na koljena, nisi znala da će bol biti toliko intenzivan da će ti izbiti sav dah iz pluća prije nego se povratiš sebi. NIsi znala da ćeš ga toliko voljeti, to je.

Ne brini djevojčice, u redu je što nisi znala.

U redu je što si voljela, što si pokušala i dala sve od sebe. Ne brini nisi ti ništa izgubila. Naučila si, i sada znaš. I u redu je da boli, budi spremna da boli još dugo jer si ti takva, sva satkana od tananih osjećanja. i dobro zapamti da si ti ta koja je vrijedna. on je samo jedno više đubre u moru istih a ti si ona jedna dragocjena slamka spasa koja je mogla da mu spasi dušu da samo nije bio tolika budala.

U redu je malena…

Neki baner