Vraćaju se “Prijatelji” i već su uspjeli izazvati salvu kritika

Nastavlja se era rebootova. Iz naftalina se izvlače nekad kultne serije i snimaju nastavci “20 years later” ili u slučaju Prijatelja, 17 godina kasnije.

Nakon što smo lani doživjeli i preživjeli reboot Beverly Hillsa koji se nije proslavio, stižu nam i all new FRIENDS, koje smo obožavali kao klinci i sad ćemo dobiti izlet u njihove odrasle živote.

Serija će navodno biti hit jer fanovi starih Prijatelja jedva čekaju, a HBO je uspio okupiti cijelu glumačku postavu, no pitamo se, da li želimo vidjeti novo? I zašto se ubija utopija ideje da su im životi barem u tom izmišljenom svijetu sada savršeni?

Vraćaju se "Prijatelji"
Foto: promo

Ili je stvar u tome da su serije koje su harale 90-ih i 2000-ih bile vrhunac tv produkcije i sve nakon toga je zanemarivo? Barem u razmjerima epske popularnosti kakve su stekle serije poput Beverlyja, Prijatelja i Sexa i grada?

Da li produkcijske kuće više nemaju kapaciteta i ideja za lansirati seriju koja može biti jednako popularna i dana kada izađe i 30 godina kasnije?

Neki baner

Kritika producentima zbog manjka rasne raznolikosti

Prijatelji su se našli na meti kritika zbog toga što nema nijednog crnog glumca, pa su producenti optuženi za rasizam.

Sve izgleda kao dizanje prašine netom prije lansiranja prve epizode koja u Americi kreće 27. svibnja putem HBO MAX platforme.

Vraćaju se Prijatelji
Foto: promo

Osobitu salvu kritike i hejta doživjeli su putem Twittera, gdje ih je masa fanova prozvala i opomenula zbog manjka rasne raznolikosti.

Usprkos kritikama, osobito u Americi očekivanja od prve sezone nazvane FRIENDS: THE REUNION, mnogo se očekuje. Hoće li nove epizode ta očekivanja i opravdati, saznat ćemo uskoro.

Foto: Promo

Neki baner