Vratila se kući da bi živjela svoj san! Brankica Borović, zaista je stvorila pobjednički brend

Hrvatska je prepuna velikih kreativaca, hrabrih poduzetnika i inovatora, osobito talentiranih žena, čije ideje i vizije, spretne i radišne ruke i velika doza hrabrosti, pomiču i planine. Rijetko čitamo o njima, jer su naše vijesti i mediji zatrpani negativom. Zbog toga osobito volim ovu našu poduzetničku priču, rubriku posvećenu poduzetnicima kreativcima, modernim vizionarima, jer kroz nju uvijek imam priliku pisati vam o malim, ali zapravo velikim ljudima među nama. Onima koji mijenjaju svijet na bolje. Onima koji se suočavaju s izazovima i onima koji se ne boje ići za svojim snovima i ostvarivati ih, baš kao pravi pobjednici. O jednoj takvoj velikoj i hrabroj ženi, redci su pred vama.

Brankica Borović je majka, kreativka, poduzetnica, ljubiteljica prirode, supruga, inovatorica i idejna začetnica brenda “Viktoria Naturally” kojeg mnoge od nas obožavaju i za njim rado posežu, jer se ova linija beauty proizvoda sastoji od čistih prirodnih sastojaka.

Možete li nam za početak reći ponešto o sebi, kako ste došli na ideju pokretanja vlastitog posla, gdje crpite ideje i inspiraciju?

Priču, i život koji trenutno živimo, počeli smo sanjati prije više od 10 godina, kada smo se suprug i ja upoznali u Rimu. Svi putevi vode u Rim, ali eto naš iz Rima, i to u Radučić, selo u općini Ervenik u zaleđu Knina.

Zašto ovaj preokret? Zato što smo dali priliku snovima da nam krče put. 

Neki baner

Suprug, Talijan Paolo Alessandro Mari i ja, smo se  odrekli  mjesta marketinškoga  IT menadžera i voditeljice projekata EU i otišli iz Rima da bi se skrasili u mjestu gdje nema vode, a u kojemu sam ja uživala kao mala dolazeći u posjet baki i djedu. U Radučiću smo prije sedam godina izgradili kuću, te nakon toga registrirali OPG za uzgoj ljekovitog bilja. 

Isprva smo bili “nosioci motike”, a sada, nakon realizirana dva projekta Programa ruralnoga razvoja uspjeli smo dobiti sredstva za poljoprivrednu mehanizaciju kao i za izgradnju i opremanje laboratorija po najnovijim principima. Sektore aromaterapije, prirodne kozmetike, uzgajanja i prerade ljekovitoga bilja proučavali smo kako u Hrvatskoj, tako i u Italiji i Francuskoj.

Danas, nas dvoje smo  ponosni na realiziranu kozmetičku liniju od smilja, gdje se cijeli ciklus proizvodnje odvija na našem OPG-u, od uzgoja i obrade smilja, branja, prerade, i pripreme certificirane kozmetike visokog kvaliteta u našem laboratoriju.

Brend smo nazvali „Viktoria“ po našoj dvogodišnjoj kćerkici, koja je izvor svih naših inspiracija, motivacija i vizija. 

Kvalitetu naših proizvoda prepoznao je i dm, tako da se naši proizvodi mogu kupiti i u online dm trgovini https://www.dm.hr/search?query=viktoria&searchType=product

Vratila se kući da bi živjela svoj san
Brankica Borović sa suprugom Paolom Alessandrom i kćerkicom Viktoriom

Dugo ste živjeli u inozemstvu, kolika je razlika između života vani i kod nas, kako je promjena okruženja na vas utjecala?

Za jedan od najvećih poslovnih uspjeha do sada, mi smatramo činjenicu da smo nakon visokoškolskog obrazovanja, i ambicioznih karijera u Rimu, odlučili okrenuti novu stranicu u životu, u Radučiću, i početi sve ispočetka, na potpuno drugačijem terenu, i to bukvalno od zemlje, da bi u poprilično kratkom periodu dobili potvrde kvalitete i uspješnosti u poslovanju.

Ovaj rizični, ali srećom, uspješni životni preokret smatramo velikim uspjehom kako u poslu tako i u životu.

Činjenica da smo promijenili okruženje, na nas je djelovalo motivacijski i dobili smo energiju koja nam je trebala za realizaciju snova. Naravno, život u Rimu je bio potpuno drugačiji od ovoga u Radučiću, ali i sam posao je kompletno različit. Ovaj trenutni ispunjava dušu, a prethodni ne. I to je suština, a sad… hoće li duša biti sretna u Radučiću, Rimu ili Parizu…to je manje bitno.

U čemu je posebnost vaših proizvoda, što biste rekli da vaš brend ističe?

Brend „ Viktoria“ je poseban po tome što se cijela linija proizvodnje odvija pod našim nadzorom, od uzgoja i obrade ekološki certificiranog smilja, prerade, do proizvodnje u registriranom laboratoriju. Naši proizvodi prirodne kozmetike sadrže samo prirodne sastojke i dermatološki su certificirani i svi su prijavljeni na EU portal CPNP. 

Kada imate proizvod kojem ste prekontrolirali svaki korak njegove proizvodnje, kada vrlo dobro poznajete kvalitetu same sirovine, svojim ste ga rukama pripremili, spakirali i etiketirali, naravno da ste svjesni  visoke kvalitete. 

Liniju „Immortelle“ predvodi krema za njegu lica s eteričnim uljem smilja, koja intenzivno regenerira kožu lica, dubinski je hidratizira zahvaljujući eteričnom ulju  i hidrolatu smilja kao i maceratu ploda divlje ruže. Posebno je namijenjena zreloj i suhoj koži. Lagane je teksture i brzo se upija. Nakon čišćenja lica dvofaznim Immortelle Tonikom, dovoljno je blago umasirati malu količinu ove prirodne kreme. Ako želite cijelu beauty rutinu, prije nanošenja kreme može se staviti par kapi Immortelle Seruma za lice koji je namijenjen svim tipovima kože, i znatno joj povećava elastičnost zahvaljujući ne samo smilju, nego i pulpi vučjeg trna, ulju sjemena nara, maceratu ploda divlje ruže koji sami proizvodimo. 

Osim linije za njegu lica, jako smo ponosni na jedan od najprodavanijih proizvoda –  krema za ruke od smilja i  makadamije  sa vitaminom E  – idealna za suhu i ispucanu kožu ruku.  Ova hidrirajuća krema, božanstvenog mirisa i lagane teksture, i sadrži samo prirodne sastojke.

Vratila se kući da bi živjela svoj san

Naši klijenti traže i kutijicu više melema od smilja, zovući ga „narodna likarija“, jer ga koriste za razne kožne iritacije. Kompletna ponuda asortimana je dostupna na našem webshop-u https://viktoria-naturally.com/, tako i na Facebook i Instagram profilu Viktoria Naturally. Danas ne bismo imali certificirane proizvode ovako visoke kvalitete da nije bilo stručne ali i ljudske pomoći naših prijateljica Gordane Gorinšek https://pif.com.hr/ ,  i Mirele Ilenić https://mireille.me/ .

Ispričajte nam koji vam je proizvod najdraži i kako je nastao, postoji li neka lijepa priča u pozadini?

Neki baner

Jedna od prvih krema iz aktualne linije „Immortelle„ krema za lice, je nastala prije nekoliko godina. Sada je vrlo cijenjena na tržištu, i zaista dobivamo odlične komentare, zahvaljujući svim prirodnim sastojcima a pogotovo čistom eteričnom ulju smilja. 

S osmjehom se sjetimo perioda testiranja kreme… Naime, mi smo uvijek prvi pokusni kunići svakog novog proizvoda, ali ovog puta, kako se radi o proizvodu koji se može koristiti kako na licu tako i na vratu i dekolteu, a  Paolo ( vidno nezadovoljan 🙂 )  bi znao biti u kupaćem kostimu premazan kremom do prsa u jako debelom sloju, pa bi sav ukočen znao reći : „toliko ću se pomladiti od ove anti-age kreme, da je možemo zvati vremeplov! „ 

Kako uspijevate balansirati tolike aktivnosti; posao, obitelj i majčinstvo, je li zahtjevno?

Moglo bi se reći da jeste zahtjevno, ali kad je ljubav u pitanju, onda granica nema. Zaista iz dubine srca volimo to što radimo, i konstantnu inspiraciju crpimo iz naše Viktorie.

Proces proizvodnje i punjenja odvija se u laboratoriju visokih EU standarda

Što biste voljeli ostvariti u narednih nekoliko godina, gdje vidite svoj brend?

Cilj u poslovnom smislu nam je zadržati kvalitetu proizvoda i pronaći sigurno tržište i plasman proizvoda. 

Želimo da brend „Viktoria“ bude sigurna luka svake kože koja traži prirodne, certificirane i s posebnom pažnjom kreirane  preparate kako za žene tako i za muškarce. 

Svakako planiramo proširivanje asortimana, obogaćivanje ponude dodavanjem novih i inovativnih sirovina, pa samim tim  u planu je i proizvodnja originalnih proizvoda na tržištu. 

Ono što ne želimo izgubiti na tom putu, jesu entuzijazam i ljubav koji su nas do sada vodili. – zaključuje Brankica.

Razmišljala sam dok sam razgovarala s njom, koliko je zapravo zahtjevno danas postati poduzetnica, osobito ako imaš fizički proizvod i kreiraš sve, od ideje, do finalne prodaje i kroz proces proizvodnje prolaziš sama. Nemaš koga pitati, ni na koga se osloniti a tržište je rigorozno, poduzetnička struja nepovoljna i ljudi puni skepse s jedne i nerazumijevanja s druge strane.

Zbog toga se izrazito divim svakoj osobi, a osobito svakoj ženi koja hrabro krene putem ostvarenja vlastitih snova i vizija, izađe iz zone komfora i izloži se, pa iskreno – svemu, a nadasve, potpunoj neizvjesnosti, i onda uspije, baš kao naša draga Brankica i njen zaista pobjednički duh i brend “Viktoria”.

Neki baner
1 Comment

Comments are closed