Vrijeme i pažnja najvažniji su i najljepši poklon

Darivanje i fotkanje darova kao oblik nekog oduševljenja ili iznenađenja mi je predivno. I volim to gledati i doživjeti. U neke dane u mjesecu pitam se je l’darivanje postoji zbog dana ili dan zbog darivanja?

Sigurna sam da je najviše što čovjek danas može darovati, bez obzira na spol, je vrijeme. I aktivno slušanje drugoga.

Pri tom mislim na korištenje aplikacije u odredjenom dijelu mozga, a zove se postivanje. Svi smo sretni i radosni kada ugledamo znak poštovanja a nekad i ljubavi u nečem zamotanom što pripada samo nama. I za nas je. Ali koliko dana provedemo u darivanju svog vremena onom drugom bez korištenja mobitela i skretanja fokusa na nebitno. Rijetko. Česte slike su sjedenja uz drugog ali u svom nekom svijetu.

Nikada čovjek nije toliko usamljen koliko kad je kraj nekoga, a taj netko zuri u nešto drugo. I to drugo mu je bitno.

I onda kreću borbe. Za pažnju, za vrijeme, za trenutak.

U kojem će ti onaj drugi svim što jest reći da je to vrijeme posvetio samo tebi. Radilo se o kuknjavi, prijedlogu ili planu… kad si zadnji put mogao tvrditi, onako sigurno da je netko drugi bio tu samo za tebe? Da ti se darovao bez ostatka i zadrške u obliku neodgodivog razgovora u vašem vremenu, mobitela koji zvrći i onog “baš sad moram se javiti, oprosti”?

Neki baner

 Znate šta, nek lagano odj**u iz života svi sa takvim prioritetima. Moje vrijeme je dragocjeno. Ako ga želim posvetiti nekome onda će to biti full. Ovdje i sada i neprocjenjivo..

Ako je tada nešto hitnije od čovjeka koji je uz mene, onda sam nebitna. I takvu poruku šaljemo često. Nije namjerno. Nije zbog interesa, nego jednostavno zaboravljamo vrijednost vremena i ljudskog bića koje nam se želi izraziti.

Ne znamo aktivno slušati, nego selektivno i uzimamo od drugog samo ono što je nama taj tren važno, a ne tome drugome. Koji je bitan. Jer je odvojio vrijeme, a ima svoju muku koju želi podijeliti baš s nama, ali mi eto baš tada imamo nešto hitno za javiti se ili odgovoriti. Iako znamo da taj drugi više možda neće biti raspoloživ ili raspoložen za ikakvu podjelu… jer nitko ne zna šta donosi sutra.

Cijenimo darovano vrijeme drugome ili radije ne pakirajmo to u nešto što je na čekanju. Svima od srca želim puno susreta u dragocjenom vremenu koristeći aplikaciju poštivanje.

Neki baner