Zahvalnost

Zahvalnost je osjećaj koji dolazi iznutra i metoda koja se uči. Ona ima utjecaja na naše percipiranje svijeta i ima sposobnost uvesti nevjerojatne promjene u svačiji život.

Kako vježbati zahvalnost?

Zahvalnost nas potiče da se fokusiramo na ono što imamo umjesto na ono što nemamo i da cijenimo male svakodnevne radosti.

Kao i svaka metoda ili tehnika, ponavljajući ovu korisnu vježbu dolazi do uvježbavanja pisanja koje s vremenom rezultira ispunjenijim osjećajem za život u kojem počinjemo cijeniti male stvari i time otvaramo prostor mogućnosti da nam dođe nešto što smo htjeli. Ne kaže se bez veze da prvo budemo zahvalni na onome što imamo kako bi primili još. Oni koji ovu metodu probaju prvi put znaju se uhvatiti u situaciji da ne znaju na čemu bi bili zahvalni. 

Savjeti koji vam mogu pomoći da donesete osjećaj zahvalnosti:

  • Pripremite papir i olovku.
  • Osigurajte si mirnije mjesto gdje vas nitko neće ometati.
  • Što vam prvo padne na pamet kada čujete riječ zahvalnost? Na čemu mislite da ste zahvalni?
  • Možete li normalno jesti, mirisati cvijeće, tipkati poruku?
  • Bez čega se ujutro ne bi voljeli probuditi? Bez kojih stvari, predmeta, pojava ili ljudi?

Koji je cilj zahvalnosti?

Cilj je razviti dublju svjesnost o našem okruženju, odnosima i samima sebi. To nas potiče da budemo prisutni u trenutku, osjećamo veću radost i zadovoljstvo te razvijamo pozitivan pogled na život.

Kroz redovitu praksu zahvalnosti možemo postići dublje razumijevanje sebe i svijeta oko nas te živjeti s većom svjesnošću, srećom i zahvalnošću. Dodatna vrijednost ove metode je u konačnici da smo sretniji.

Neki baner

Zahvalnost 

Kako se opustiti

Kad smo mi sretni vrlo je velika vjerojatnost da će i ljudi pored nas biti sretni. Bilo zato što nam je tada lakše pristupiti i pomoći nekome, ispričati neku super priču ili motivirati drugoga da učini nešto po pitanju svoje osobne sreće. Sreću treba dijeliti, a sretan čovjek je uspješan čovjek.

Neki baner