Zašto muškarci više vole mlađe žene?

Često sam puta znao čuti tijekom svojeg odrastanja da stariji muškarci više vole mlađe žene. Došao sam do odgovora zašto je to tako. Možda zato što su mladolike žene očuvanijeg izgleda ili možda zato što ne nose određeni teret na svojim plećima kao što nose starije žene.

Kao mladi muškarac, izlazio sam sa starijim ženama i njihove godine nisu mi smetale. Sve dok nisam jednog dana shvatio zašto muškarci izlaze s mladim ženama. Za mene, stvar nije bila u njihovu izgledu niti teretu koje su nosile sa sobom. Za mene se radilo o povjerenju. Da, o povjerenju.

Nedavno sam rekao samom sebi da nisam dorastao vezama sa starijim ženama i to ne zato što smatram da su predivne ili imaju puno toga za ponuditi. Oduvijek sam bio ljubitelj starijih žena jer sam smatrao da znaju što žele i kako tretirati muškarca. No, poučen vlastitim iskustvom, shvatio sam da im ne vjerujem.

Uskoro ću napuniti 29 godina i ako sam išta naučio o ženama dosad, to je da se čovjek ne može osloniti na njih. Našao sam se u mnogim situacijama gdje sam mislio da smo na istoj valnoj duljini, no ona bi radila sve po svom.

Teško je nositi se s takvim ženskim ponašanjem i reakcijama. Ne možemo očekivati neku opuštenost i ležernost. Borimo se s biološkim satovima, znam, ali ne znam zašto je toliko teško vjerovati riječima koje izlaze iz usta žene.

Neki baner

Ali i to sam shvatio.

Bez obzira koliko to poricale, žene žele partnerstvo.

I ne samo da to žele, one to žele odmah. Kada prijeđeš 25. godinu, nećeš naći ženu koja želi opušteno izlaziti. One žele odmah znati u kojem smjeru idete, gdje se vidite kroz neko vrijeme…

Kada sam imao 23 godine, nisam mogao ni zamisliti da ću se upuštati u razgovore o braku u prva tri mjeseca veze. Neke od temeljnih građanskih sloboda, pravi su luksuz u vašim kasnim dvadesetima.

No, ja ih ne krivim.

U ovom periodu života, trebali bismo znati prepoznati ženu s kojom želimo provesti ostatak svog života. Imamo već dosta iskustva, znamo kada nešto zabrljamo i znamo što bismo trebali činiti u vezama. No, većina nas muškaraca, ipak to ne zna. Nismo spremni oprostiti se od svega što nas je dosad činilo muškarcima.

Neki dan sam jednoj ženi rekao da bih se najradije odrekao izlazaka s pripadnicama ljepšeg spola, jer im jednostavno ne mogu vjerovati. Pogledala me kao da sam digao ruke od ljubavi općenito. Nisam.

Jednostavno osjećam da između ležernih izlazaka i spremnosti na brak i djecu, postoji prostor u kojem se mogu uvjeriti da je određena veza upravo to što želim. Znam da biološki sat otkucava i da mnogim ženama nije lako.

No, mi muškarci zbog toga osjećamo pritisak.

S jedne strane želimo biti u kvalitetnim vezama, jer ne želimo umrijeti sami, no s druge strane ne želimo da nas se forsira na određene stvari. Trudimo se. Ja se trudim dati cijelog sebe ženi.

No, ako se s takvim situacijama moram suočavati već na prvom ili drugom spoju, povlačim se. Povlačim se, jer znam da to nije ono što želim odmah na početku. To je konačan cilj, ne uvjet.

Izgubio sam vjeru u veze i mislim da su brojni kompromisi u vezama doveli do uništavanja samog koncepta izlaženja. Više nema spontanosti, u pitanju su iskalkulirane odluke o izboru partnera.

Ja nisam za to. Prestar sam za takve stvari. Želim pronaći partnericu s kojom ću provesti ostatak svog života, a ne onu koja se žuri obaviti neke stvari prije nego li biološki sat krene otkucavati.

zdrava&sretna

Neki baner